День забігів в костюмах "Адама і Єви" у Єльському університеті та переодягання в безглуздий одяг статуї фехтувальника - у Вроцлавському. Так відзначають цей день закордонні студенти. А як у Рівному будуть відзначати Міжнародний день студента?

У різних країнах світу існують свої традиції щодо святкування дня студента. Протягом більше ніж ста років у Гарвардському університеті проводять театралізовані святкування, названі “Hasty Pudding”. У Греції студенти влаштовують мітинги і демонстрації, метою яких є захист демократичних прав і свобод. У Португалії цей день супроводжується спалюванням стрічок, співом серенад біля пам’ятника одному з португальських королів та ходою через усе місто. Журналісти Rivne1.tv поцікавились у рівненських студентів, що для них це свято та як вони планують його відзначати.

Марія 17 р.

" Якби усі студенти знали історію цього свята то, мабуть, так сильно не веселились. Для мене це привід зустрітись з друзями та в затишному кафе поговорити про спільні теми, але аж ніяк не йти на дискотеку та гуляти до ранку".

Марина 20 р. " У цей день буду заздрити по-доброму усім тим хто буде розважатись. Хоч я і студент, але крім навчання ще й працюю, тому я думаю ви здогадались де я проведу це свято".

Олександр 20 р.

"Ми з одногрупниками домовились що підемо у боулінг, це буде такий собі старт для святкування. А потім, щоб побачити усіх своїх знайомих та друзів студентів, підемо на дискотеку, я впевнений на всі 100% що їх там зустріну. Принаймні кожного року цей план працює".

Сергій 21 р.

" Буду гордо йти коридором університету і навіть запізнюсь на пари, це ж можна робити у такий день? А взагалі, я хочу розіграти своїх одногрупників так, щоб вони довго пам'ятали цей день, адже студентське життя повинне буде переповнене позитивними емоціями".

Вікторія 19 р.

" Ще не задумувалася над цим питанням, адже завжди святкування відбувається раптово. Кожного року друзі чи одногрупники телефонують і ми збираємося усі разом. А там уже як вийде".

Марія 19 р.

" Вранці, на парах привітаю своїх одногрупників і знайомих студентів. Тоді піду на святковий концерт. Після концерту з друзями підемо гуляти. А ввечері - на дискотеку".

Польські студенти теж розповіли нам про свої плани.

Леся 19 р.

" У нас не день студента а тиждень! І у цей тиждень починається з урочистого вручення мерії ключів від міста представникам студентського самоврядування. Під час святкування відбувається велика кількість концертів з виступами не тільки вітчизняних зірок, але й закордонних виконавців, проходять виставки, вечірки, карнавали, а в деяких містах ночі музеїв та інші цікаві заходи. Але це традиційне свято а якщо говорити про Міжнародний день студента, то ми просто збираємось з одногрупниками на вечерю у якомусь затишному кафе та продовжуємо святкування в клубі".



pic

Міша 21 р.

"Мені польський день студента подобається більше ніж міжнародний, він у нас називається - Ювеналія. Якщо прокидаєшся о 8 ранку під звуки горна − це Ювеналія. Якщо о 10 ранку в магазині перед тобою в черзі стоїть хлопець у костюмі Джека Горобця − це Ювеналія. Якщо ти хочеш сісти у свій трамвай, а тебе впускають туди лише за умови, що ти вип’єш келих горіхової горілки − це Ювеналія. Ювеналія – це час, коли можна все і всім, коли кожен може робити те, що приходить у голову. Ні, звісно, ніякої анархії, битих вітрин або п’яних підлітків у фонтанах: за цим слідкує поліція".

pic

pic

Ліза 19 р.

" У польських вишах половина студентів - це українці. День студента ми завжди відзначаємо разом, коли збираються українці та поляки , це не просто душевна компанія, це час проведений надзвичайно цікаво,весело та позитивно".

У цей День журналісти Рівне 1.TV приєднується до привітань на адресу всіх студентів і викладачів. Бажаємо вам завжди бути переможцями, не втрачати дух свободи і впевнено дивитися в завтрашній день!З Міжнародним днем студентів Вас!