Листопад, мабуть, самий темний місяць в році з нестійкою і не прогнозованою для квітникарів погодою. Проте, незважаючи, на клімат, ми можемо продовжувати займатися улюбленою справою — вирощувати квіти. Давайте розберемося, які квіти в саду посадити в листопаді і як це зробити.

У листопаді можна посадити цибулини тюльпанів, якщо ви придбали їх із запізненням. Вкорениться вони можуть лише в тому випадку, якщо протягом місяця після посадки буде стояти м’яка погода з температурою не нижче 5 градусів. При більш низьких та мінусових температурах ріст коренів зупиниться і цибулини вмерзнет. Тому цибулини тюльпанів в листопаді — грудні краще висаджувати на вигонку в будинку. Через 3 — 4 місяці після посадки з’являться паростки, які при досягненні 8 см, пересаджують в горщики і ставлять у світле місце. Так само на вигонку можна садити інші цибулинні.

В листопаді можна посіяти квіти, на пакетиках яких написано «перед посадкою стратифікувати» і це називається підзимовий посів. Сіють зазвичай однорічні квіткові культури пізньої осені, коли вдарили приморозки.

Під зиму висівають однорічники: айстри, чорнобривці., волошка синя, годецию, дельфініум Аякса, диморфотеку, иберис, календулу, кларкию, коллинсию, космос, лаватеру, лобулярию, малькольмию, маттиолу, резеду, скабіозу, флокс Друммонда, хризантеми, эшольцию.

Для цих квітів підзимовий посів має перевагу перед весняним. Сходи з’являються рано навесні, коли земля ще волога і прохолодна, що дуже важливо для проростання насіння.

Джерело