Трави є одними з кращих і найпростіших рослин, які можна вирощувати в домашніх умовах. Це дешевше, ніж купувати і ви завжди будете мати свіжі, органічні трави під рукою.

1. М'ята

М'ята росте на вологих, затінених областях, а також в сонячних місцях. Її потрібно добре поливати і використовувати слабке рідке добриво. Краще вирощувати м'яту у великих горщиках, тому що вона росте енергійно.

Лікувальні властивості: М'ята має антиоксидантну, відхаркувальну (сприяє виводу слизу з дихальних шляхів), потогінну (викликає потовиділення), травну, антисептичну і протизапальну властивості. Вона також багата вітамінами А і С та містить марганець і залізо.

Застосування: М'ята може бути дуже корисна у лікуванні розладів шлунка, блюванні, болі у м'язах, животі, при печії, болях у грудях, роздратованому кишечнику, лихоманці, головних болях і неприємному запаху з рота.

2. Петрушка

Коли справа доходить до смаку, петрушка є одним з найкращих варіантів приправ і ви можете легко вирощувати цю траву в невеликому саду. Петрушка віддає перевагу вологому, добре дренованому ґрунту і півтіні. Він також може процвітати на сонці, але ґрунт повинен бути вологим.

Ви можете виростити цю траву на вулиці в землі або у великих горщиках. Корисно годувати його з органічним добривом. Накривайте рослину пластиковим листом або перемістіть до горщика, щоб перенести у тепло і допомогти процвітати в зимовий період.

Лікувальні властивості: Петрушка є хорошим джерелом ефірних масел, флавоноїдів і антиоксидантів. Вона також має багато життєво важливих вітамінів С, В-12, К і А та фолієву кислотою.

Застосування: Петрушка використовується для лікування інфекцій сечовивідних шляхів, каменів в нирках, запорах, жовтяниці, газах, диспепсії, коліках, діабеті, кашлі, астмі, остеоартриті і високому кров'яному тиску. Петрушка також використовується як афродизіак і освіжувач дихання.

3. Базилік

Базилік широко використовується в їжі і ви можете легко виростити його на городі.

Сійте насіння базиліка в теплому, сонячному місці і забезпечте воду на регулярній основі, щоб зберегти вологу після того, як ґрунт прогріється. Базилік дуже чутливий до холоду, тому, щоб захистити його, можна тримати його в приміщенні або покрити його плівкою.

Лікувальні властивості: Базилік володіє антиоксидантними, антисептичними, протизапальними і антибактеріальними властивостями. Він також має поживні речовини, таки як вітаміни А, С і К, марганець, мідь, кальцій, залізо, магній і омега-3 жирні кислоти.

Застосування: Базилік може бути використаний для лікування метеоризму, відсутності апетиту, газах, нудоті, порізах, подряпинах, головному болі, кашлі, акне, каменях в нирках і багато іншого.

4. Кріп

Кріп - дуже ароматна трава, яка додасть красу і приємний аромат вашому саду і стравам. Ви можете виростити його або в землі або у великих контейнерах в добре дренованому ґрунті. Ця трава росте краще при прямому сонячному світлі і рослину потрібно часто поливати. Уникайте холодних, сирих приміщень та захистить рослини від сильних вітрів.

Лікувальні властивості: Кріп використовується в багатьох традиційних ліках через його протизапальним, антисептичним, спазмолітичним, дезинфікуючим і седативними властивостям та запобігає утворенню газів в шлунково-кишковому тракті. Це також хороше джерело вітамінів А, С і В-6, волокон, амінокислот, міді, калію, кальцію, марганцю, заліза і магнію.

Застосування: Кріп застосовують для лікування кишкових газів, проносу, дизентерії, болю у нервах, менструальних спазмах, лихоманці, застуді, кашлі, бронхіті, головних болях, геморої, захворюванні печінки, жовчного міхура та сечовивідних шляхів. Він також підвищує імунітет допомагає при від безсоння.

Поряд з цими травами ви можете також вирощувати нігтики, коріандр, піретрум, лимонник, кінзу, зелену цибулю та інші лікарські трави.

5. Материнка / орегано

Багато італійських, мексиканських та іспанських страв зі спеціями роблять з орегано. Ви можете виростити траву в контейнерах. Вона потребує багато сонця і добре дренований ґрунт. Вона не поцвіте у вологості або при надмірному дощу.

Лікувальні властивості: Материнка має антиоксидантну, антибактеріальну, антимікробну, протизапальну, сечогінну, потогінну, відхаркувальну і м'яку тонізуючу властивості. Також багата вітамінами А, С, Е і К, клітковиною, залізом, марганцем, кальцієм, омега-3 жирними кислотами, ніацином, цинком і магнієм.

Застосування: Материнка можна використовувати для лікування застуди, болі в м'язах, білі у горлі, лихоманці, блювоті, акне, лупі, бронхіті, астмі, зубному болю, здутті живота, головному болю, втомі, менструальних спазмах і втраті апетиту.

6. Меліса лікарська

Лимонний і м'ятний запах і освіжающий вигляд меліси додасть багато плюсів будь-якому саду. Ця трава легко росте в багатому, вологому, але добре дренованих ґрунту з частковим або повним сонячним світлі.

Вона також може рости в кислому і дуже лужному ґрунті і потребує трохи добрива. Її можна виростити в закритому приміщенні, але переконайтеся, що вона отримує принаймні шість годин гарного сонячного світла в день. Крім того, меліса не може терпіти мороз.

Лікувальні властивості:Лимонний бальзам є природним антиоксидантом з противірусними, в'яжучими, протимікробними, антигістамінними і спазмолітичними властивостями. Листя містять сполуки зміцнення здоров'я, такі як розмаринова, кавова, протокатехова кислот, фенольні сполуки і флавоноїди.

Застосування: Меліса досить корисна у лікуванні герпесу, шлункових газах, болі в животі, мігрені, зубному болі, укусах комах, головному болі, лихоманці, застуді, кашлі, менструальних спазмах, СДУГ (синдром дефіциту уваги, гіперактивності) і збитків апетиту.

7. Чебрець

Інша трава, яку ви повинні рости у вашому саду - чебрець. Ви можете легко виростити його в сухому, добре дренованому легкому ґрунті з достатнім сонячним світлом. Чебрець може рости в будь-яких кліматичних умовах, але потрібен захист від суворої зимової погоди.

Лікувальні властивості: Чебрець є потужним антиоксидантом, антисептиком і володіє антибактеріальними і відхаркувальними властивостями. Це також чудове джерело вітамінів С і А, заліза, марганцю, міді і клітковини.

Застосування: Чебрець можна використовувати для лікування кашлю, запорів, розладу шлунку, газах, м'якій діареї, заражених нігтях на ногах, вугрової висипки, артриті, болях у горлі та бронхіту.

8. Лаванда

Лаванда росте добре в сухому, добре дренованому, піщаному ґрунті з повним сонячним світлом. Вона потребує мало або взагалі не потребує добрив і хорошу циркуляцію повітря.

Ви можете легко виростити її в маленькому горщику, але потрібен захист від сильних літніх і зимових вітрів. У зимовий час для захисту рослини, її можна перенести у горщику до гаража або в будь-яке тепле місце всередині приміщення.

Лікувальні властивості: Завдяки своїм гарнім пахощам, лаванда використовується в милі, шампунях, кремах і інших косметичних продуктах. Крім того, вона має протизапальну, антисептичну і м'яку антидепресантну дію.

Застосування: Лаванда корисна для вирішення питань здоров'я, таких як розлад шлунка, метеоризм, порізи, рани, виразки, неприємний запах з рота, мігрені, блювота, зубний біль, нудота, випадання волосся і багато іншого. Додавання сушеної лаванди у ванну допомагає зняти стрес, безсоння, запах тіла.

9. Шавлія

Ця трава використовується в кулінарії, а також в лікувальних цілях. Ви можете вирощувати його в добре дренованому, родючому ґрунті, де достатньо сонячного світла. Взимку вона може вижити в сухому, критому приміщенні, але це буде необхідне сильне освітлення.

Лікувальні властивості: Шавлія є природним стимулятором, антибіотиком з в'яжучою і тонізуючою дією. Вона також містить анти-гіпертонічні, анти-діабетичні, протизапальні та протимікробні сполуки. Має безліч ефірних масел, флавоноїдів і вітамінів А і К.

Застосування: Трава використовується при лікуванні втрати апетиту, газах, болі в животі, печії, депресії, герпесі, захворюваннях ясен (гінгівіт), болісних менструаціях, астми та надмірній пітливості.

10. Розмарин

Розмарин краще росте в добре дренованому піщаному або гравійному ґрунті. Ця трава любить купатися в сонячному світлі. Вона не витримає заболочування або морозу.

Лікувальні властивості: Розмарин має антиоксидантні та протизапальні сполуки, містить фитонутриенти, незамінні жирні кислоти, володіє антиалергенною, в'яжучою, потогінною і стимулюючою дією. Це також хороше джерело заліза, кальцію і вітаміну В6.

Застосування: Це ароматичні трави часто рекомендується при лікуванні головного болю, застуди, депресії, подагрі, ревматизмі, передчасному облисінні, лупі, нетравленні шлунка, болі у м'язах і невралгічних умовах.

Джерело