Фортуна — дамочка непостійна. Сьогодні вам щастить, а завтра удача може відвернутися від вас. Але є способи, які дозволяють залучити удачу — це використання символів удачі. За допомогою них ви зможете на довгий час перебувати під особливим покровительством Фортуни. Які ж найдієвіші талісмани удачі, які здавна захищали людей від зла і приносили в їх життя любов, багатство і здоров’я?

Чотирилисник — Символ здоров’я і везіння. Віра в цей символ прийшла до нас з Ірландії. Там походження цієї рослини пов’язують з ім’ям Святого Патрика. Крім того, конюшина володіє відмінними лікувальними властивостями. За давнім повір’ям, якщо ви раптом знайдете конюшину з чотирма листочками, то вас чекає неймовірна удача. Цей листок потрібно засушити і завжди носити з собою. У цьому випадку він буде захищати вас від негативу, допомагати в труднощах, приносити здоров’я і фінансове благополуччя. Цей талісман настільки потужний, що ніякі хвороби і труднощі до вам не піднімуться!

Тринога жаба — Один з найпопулярніших символів багатства. Згідно з фен-шуй, жаба з трьома ногами і з монеткою в роті приносить гроші і везіння у всіх фінансових питаннях. Існує міф про походження цього символу удачі. Колись давно тринога жаба приносила людям тільки горе. Вона докучала всім і шкодила врожаю. Але прийшов Будда, приручив її і наказав допомагати людям. З тих пір тринога жаба стала робити тільки добрі справи, а за свої минулі гріхи вона до вих пір розплачується тим, що з рота випльовує монетки. Так що заведіть фігурку китайської жаби, і фінансовий успіх буде вам забезпечений!

Сажотрус — Символ успіху і везіння. У країнах центральної Європи і в Скандинавії цей символ споконвіку приносить людям успіх. В знак подяки і доброго ставлення людей до сих пір дарують один одному фігурки сажотруса. Чому ж сажотрус приносить удачу? Віра в цей символ народилася в Німеччині. В давнину волоть сажотруса виготовлялася з берези, яка вважалася ще з часів язичництва символом родючості. Є ще одна версія походження цього повір’я. Професія сажотруса раніше вважалася найбільш небезпечною, адже йому доводилося практично без підстраховки лазити по дахах. Тому люди вважали, що якщо з сажотрусами нічого не трапляється, коли вони займаються своєю справою, значить удача на їхньому боці. Відповідно, фігурка сажотруса повинна притягувати удачу.

Золота рибка — Це символ сімейного щастя і достатку. Так досі вважають в Китаї. Згідно з фен-шуй число 9 приносить в будинок багатство і гармонію, так що для посилення впливу Фортуни в акваріумі має бути дев’ять рибок: вісім золотих і одна чорна. Звідти акваріум і переконайтеся самі, як швидко гроші будуть наповнювати ваш гаманець!

Вітрильник — Символ удачі і грошей. Невелика модель вітрильника у вашому будинку приверне до вас везіння і фінансову стабільність. Ще здавна кораблі у багатьох людей асоціювалися з багатством, товаром і золотом. І донині вітрильник вважається одним з найсильніших талісманів грошей і везіння. Щоб він дійсно приносив добро в будинок, його необхідно поставити носом у бік центру будинку, тобто створити враження прибулого корабля. Цей символ можна поставити в робочому кабінеті або вдома, бажано, в південно-східній частині приміщення. З появою цього талісмана всі справи підуть на лад, ви відчуєте прилив енергії і сил, і ваші проблеми будуть вирішуватися самі собою.

Джерело