Ласувати свіжою солодкою малиною люблять усі. І багато хто навіть намагається самостійно її вирощувати. А от як зробити так, щоб урожай малини ніколи не розчаровував?

Перш за все, ягоду потрібно обов'язково вирощувати тільки на спеціальній шпалері. При посадці рівними рядами, встановленні стовпів і дроту ваша малина щороку здатна давати у 6-8 разів більше ягід.

Ряди малини повинні бути вузькими - до 30 см шириною, а всередині ряду між кущами має бути вільне місце.

Ще одна причина невдач: часто малину вирощують у вигляді широкої смуги, де посаджені вами рослини ростуть упереміж із масою рослин із порослі, які виросли самі по собі. Вона забирає у куща більше 50% всіх поживних речовин. Як і з будь-яким бур'яном, з нею треба постійно боротися.



великий урожай малини

Коли на малині не залишають порослі, то всі основні пагони малинного куща добре освітлюються сонцем знизу доверху, тому врожай на них також розміщений по всій довжині пагона, а не лише на верхівці пагона. Ягоди добре освітлені сонцем і обдуваються вітром, тому на них набагато менше грибкових хвороб і комах.

Ще одна перевірена порада: малина любить гній. Саме їй потрібно намагатися віддати весь компост із сміттєвої купи, з купи перепрілих бур'янів, з можливого привозу торфу або будь-якої органіки.

Джерело