Часом обрати подарунок для не надто знайомої людини чи колеги, чи для далекого родича, що йде від усієї душі та серця буває не так вже і просто. Можливо, не вистачає коштів або ж фанатазія пасе задніх. Одним із бюджетних та красвих подарунків є чайна пара. Що це і з чим його їдять дізнавайтесь далі.

Що являє собою чайна пара?

pic

Це невеликий, як правило, подарунковий набір, який складається з двох предметів: чашки і блюдця. На відміну від аналогічних приладів для розпивання кави, чайна пара виглядає більш значною за розмірами і має більш округлі форми. Чашка за обсягом – 220-300 мл, але можуть зустрічатися і гротескні, більш об'ємні. Блюдце, як правило, виконує роль підставка для чашки. Іноді набір комплектується третім предметом – ложечкою або стаканом для прохолодної води.

Різноманітність форм і видів

pic Класичне блюдце для чаювання включає поглиблення, щоб з нього можна теж було присьорбувати чайок. По діаметру воно в 1,5-2 рази більше чашки, пропорційних розмірів і кругле.

Давно канули в минуле ті часи, коли у продажу були тільки традиційні чашечки і блюдечка з квіточками і золотими облямівками. Тепер можна придбати, наприклад, прямокутне блюдце в японському стилі з чашкою авангардних форм і кольоровими ієрогліфами. А також пузатенькі чашечки у вигляді НЛО або у вигляді якого-небудь казкового персонажа. Загалом, дуже практичними такі моделі не назвеш, скоріше, це екземпляри, що тяжіють до сувенірної продукції. Але чай з них пити можна, незважаючи ні на що.

Сьогодні особливо популярні авторські художні твори, що володіють автентичністю, високою оригінальністю і неповторністю, зроблені до того ж в одному-єдиному екземплярі, що підвищує їх значимість. Звичайно, вони і коштують дорожче, але якщо ви хочете дарувати приємне, можна не поскупитися.

З чого зроблено?

pic

Звичайно ж, найпопулярнішою залишається традиційна порцеляновий чайна пара. Хоча фарфор – чудовий і перевірений часом матеріал, який чудово підходить для гарячого і підбадьорливого напою, володіє відмінною якістю і зберігає тепло, сьогодні в магазинах можна придбати скляні, керамічні, акрилові і навіть сталеві чайні пари, які також, напевно, мають своє право на існування, а крім того, виглядають сучасніше.

Джерело: FAQukr