Чому рівненські активісти швидше схиляються до того, щоб реалізовувати ініціативи самостійно, аніж шукати підтримки у міської влади? Відповідь на це запитання ми почули у телепроекті “Рівне 1” “Без ілюзій”.

Так, за словами еко-активістки, засновниці ініціативи ''Сад історій'' Оксани Майбороди, коли разом із товаришами виріши втілити цю ідею, звернулися до міської влади.

Втім, їм дісталася захаращана нечійна ділянка, та й доглядати за саджанцями, окрім активістів не знайшлося кому.

- Коли ми вирішили створити “Сад історій” у Рівному, то звернулися до міських чиновників. Вони на словах свально відгукнулися про таку ініціативу, втім все, що зроблено — було власними силами. Наразі на втілення ініціативи ми витритали близько 10 тисяч гривень. Деякі дерева купували самі рівняни, частину коштів ми збирали продаючи листівку, близько 3000 гривень витратили власних, а також залучили грантові кошти. За деревами також доглядаємо самостійно, бо окрім нас це робити нікому. У той час, ми дуже цінуємо кожне посаджене рівнянами дерево і хочемо, щоб вони росли, були доглянуті, тому й підтримуємо їх у належному стані самостійно, - додала активістка.

У той час, активіст Роман Сидорчук зазначив, що у сусідній Польщі шалені штрафи навіть за те, що люди зрізають дерева посаджені самостійно біля власного будинку.