Ультрамарафон (*4 Deserts*) - це важке випробування, якому піддають себе найвідчайдушніші. За рік марафонці повинні за 4 рази пройти дистанцію у 1000 км, розділену по 4-ьом місцях, до одного з учасників прибилась маленька собака, як вони разом пройшли цю дистанцію читайте далі.

До учасника етапу ультрамарафону 4 Deserts шотландця Діона Леонарда на одній з ділянок 250-кілометрової дистанції, що проходить в пустелі Гобі в Китаї, пристала бездомна собака. Маленький тер’єрчик ув'язався за Діоном і став супроводжувати його, не боячись умов, в яких проходить забіг.

У ті дні температура повітря в пустелі досягала + 52. Марафонець назвав собаку Гобі, і вони протягом декількох днів були нерозлучними - куди Діон, туди й Гобі. Людина і собака прив'язалися одне до одного, ділили разом воду, їжу та нічліг. Гобі пробігла у цілому чотири ділянки, Діон постарався убезпечити собаку і віддав її організаторам на останній ділянці, тож Гобі чекала його на фініші.



pic

pic

Діон вирішив взяти Гобі з собою до Шотландії, але зіткнувся з чималими труднощами в цій справі. Накладене за ветеринарним правилом 4-місячне перебування в карантині, медичне обстеження і перевезення коштували 5000 фунтів.

Діон відкрив збір грошей на crowdfunder.co.uk і зараз там зібрано вже в два рази більше від необхідного. Так що у Гобі все таки буде люблячий його господар!



pic Джерело: samorozvytok.info