Дитина вже вміє їздити на велосипеді без педалей, повертати та тримати рівновагу. Якраз настав час вчитися "на повну" та починати використовувати педалі.

Готуємося до використання педалей

Притримуйте велосипед ззаду, поки дитина із закритими очима шукає педалі. Зверніть увагу чи швидко вона з цим вправляється, не дивлячись униз? Якщо таке завдання не проблема - тоді дитина готова до повноцінного керування.



pic

Час рушати з педалями

Дитина стоїть над велосипедом однією ногою на асфальті, іншою - на педалі. що виставлена на положення "2 години". Вчіть малюка тиснути на педалі, рушити з місця і проїхати далі, прямо не торкаючись ногами землі. Обов'язково притримуйте за сидіння, поки дитя не навчиться самостійно тримати рівновагу.

Освоїте педалі - освоюйте повертання. Для цього підійдуть вправи, котрі ми описували у першій частині занять.

Зупиняємося

Педалі або ручне гальмо повинні бути освоєні, як засоби гальмування, плавного в першу чергу. Знову ж допоможе предмет, покладений попереду, перед котрим дитина повинна зупинитися. Щойно навчитеся гальмувати - поверніть сидіння в стандартне положення. Щоб визначити правильну висоту - закріпіть велосипед в рівновазі, посадіть дитину: якщо її стопа стоїть на педалі максимально опущеній вниз, сама ніжка повинна бути лише злегка зігнутою в коліні.



pic

Приклад дорослих

Дитина навчилася - починайте кататися з нею паралельно. Малюк слідкує за вами, а ви повільно їдьте, плавно повертаючи. Можна повторювати траекторії. Ще однією корисною грою є котіння на велосипедах, відрвавши ноги від землі, проте не крутячи педалі. Той хто торкнеться землі - програв.



pic

Завжди хваліть дитину за мінімальні успіхи, не акцентуйте на помилках. І не забувайте відпочивати між їздою.

Вірте та підтримуйте своїх малюків!