Чому важливо підбирати стіл з урахуванням росту дитини, які моделі ліжечок найбезпечніші і що потрібно обов'язково дізнатися у виробника - розповідаємо, як вибрати меблі для дитячої правильно.

Зовнішній вигляд

1. Зверніть увагу на матеріал, з якого зроблені меблі. Для дитячої оптимально підійде натуральне дерево та фанера. Уточніть у виробника товщину матеріалів - вона повинна бути не менше 15 мм для корпусних меблів.

2. Придивіться до фурнітури. Саме на ній виробник може здорово заощадити - і це не видно з першого погляду. Дізнайтеся, яку фурнітуру використовує виробник: в ідеалі це має бути якісна продукція відомих виробників.

3. Розгляньте меблі з усіх боків. Якщо немає можливості побачити той чи інший предмет в реальності, то не соромтеся запитати у виробника фото меблів з різних ракурсів - саме по ним можна оцінити якість роботи.

4. Перевірте сертифікати. Дитячі меблі - це особлива категорія продукції: вона повинна забезпечувати необхідні комфортні умови для нормального розвитку дітей. Від її якості безпосередньо залежить здоров'я дитини.

pic

Ергономіка

5. Уявіть меблі «в дії» - в обстановці, наближеній до реальної. На фото з людьми можна краще уявити собі габарити меблів.

6. Запам'ятайте правила ергономіки. Діти швидко ростуть і їм потрібно меблі «на виріст». Наприклад, починаючи з третього року життя, ліжко повинне варіюватися в габаритах від 70х150 см до 80х170 см.

7. Регулюйте висоту. У 5 років дитина легко дотягнеться до полиці висотою в 130 см, а в 7 років - до 150 см. Якщо повісити їх вище, діставати речі з них буде незручно.

8. Правильно вибирайте робочий стіл. Для школяра - це дуже важливо, щоб зберегти поставу і хороший зір. Висота столу для дитини 6-7 років - 52 см, 7-8 років - 58 см, 9-11 років - 70 см. Для тих, хто ще ходить в дитячий сад, підійдуть столи висотою 40-45 см.

pic

Безпека

9. Перевірте склад. Фарби для обробки дитячих меблів повинні бути на основі нешкідливих розчинників, найкраще на водній основі (водоемульсійні, акрилові і акрилово-поліуретанові, масло-віск).

10. Стежте за дрібницями. Петлі і механізми ящиків повинні бути з доводчиками, щоб дитина не прищемила руки.

11. Приберіть дроти. Якщо меблі або декор має підключення до електромережі (наприклад, вбудоване освітлення), то важлива акуратність виконання, гарне кріплення і ізоляція проводів. Слідкуйте, щоб розетки були захищені від дітей.

12. Мінімізуйте гострі кути. Віддавайте перевагу меблям плавних форм, з акуратною і міцною кромкою, щоб дитина не вдарився в кут або не подряпалась.

pic