Серпень - це найсприятливіший місяць для очистки організму, завдяки сезонним фруктам. Тим більше шо кавуни та дині не дорогі, розповсюджені та надзвичайно корисні. Вони допоможуть зарядитися вітамінами, схуднути та зміцнити імунітет.

КОРИСТЬ КАВУНА

Кавун покращує настрій. Уся справа в тому, що в м'якоті кавуна містяться речовини, що допомагають виробленню серотоніну — «гормону щастя».

Завдяки тому, що кавун має сечогінні та жовчогінні властивості, якщо вечерятимеш кавуном – вранці приємно здивуєшся своєму обличчю без набряків, почервонінь і жовтизни.

5 днів на кавуновій дієті обіцяють мінус 3 до 5 кг. Тож якщо хочеш підтягти фігуру та схуднути, вибирай свій варіант кавунової дієти.

Потрібно частіше їсти кавуни для захисту нирок від утворення каменів. Оскільки кавун є хорошим сечогінним засобом, безболісним для того, щоб «поганяти» пісок у нирках.

Кавун допомагає позбутися проблем із роботою кишечнику, роблячи її злагодженою та регулярною. Кавунова дієта допомагає позбутися такої неприємності, як хронічні закрепи.



цінність кавуна і дині

КОРИСТЬ ДИНІ

Завдяки високому вмісту фолієвої кислоти та інших вітамінів групи В, диня допомагає зміцнити жіноче здоров'я і захистити організм від деяких гінекологічних недуг. Крім того, диня дуже корисна для всіх, хто планує вагітність. Корисні речовини, що містить диня, допомагають вирівняти гормональний фон і створити всі необхідні умови в жіночому організмі для зачаття малюка.

Якщо часто виникають набряки або є проблеми з жовчним міхуром, намагайся їсти диню 1-2 рази на день – і дуже скоро приємно зрадієш своєму обличчю без набряків і рівномірному відтінку шкіри. Такий аналогічний ефект має і кавун.

Диня допомагає м'яко очистити кишечник від зайвого мотлоху, що приховує твою струнку талію. За словами дієтологів, у дині багато пектинів – харчових волокон, які мають властивість вичищати із найпотаємніших куточків кишечнику застійні шлаки.

Очисна дієта: 1-3 дні «посидіти» на дині. Протягом дня вживати через рівні проміжки часу свіжу диню. Зверни увагу: в раціоні лише диня, загальна кількість м'якоті на день не повинна перевищувати 1,5 кг. Пити можна мінеральну воду без газу або ромашковий чай.

Щоб позбутися неприємностей на шкірі (пігментних плям чи вугрів), роби 2-4 рази на тиждень маски з дині. Рецепт: нанеси подрібнену м'якоть свіжої дині тонким шаром на обличчя, потримай 15 хвилин, потім змий прохолодною водою та нанеси живильний крем.



цінність кавуна і дині

Джерело