Майже кожна дівчина з дитинства уявляє, як вона виглядатиме в один з найказковіших днів свого життя - у день весілля. І, звичайно, до дрібниць продумує свій образ. Однак не завжди омріяна пишна сукня виглядає на нареченій саме так, як вона цього хоче.

До підбору весільної сукні варто підходити так само, як і до будь-якої вечірньої чи коктельної. Головний критерій - тип фігури, а не лише вподобання. На вішаку сукня може виглядати зовсім не привабливо, тож варто визначити, яка сукня підійде саме до Вашої фігури і міряти.

1. Гармонійна фігура типу "пісочний годинник". Дівчатам з такою фігурою варто придивитися до більш приталених суконь, які вигідно окреслять Вашу тонку талію та бедра. Обов'язково зверніть увагу на сукні з корсетами та пишними спідницями! Окрім цього, трендовими лишаються сукні з силуетом "русалка".

2. Маленькі груди чи вузькі бедра. Аби візуально збільшити об'єм грудей, оберіть сукню з драпіруванням або мереживом у цій зоні. Також варто придивитися до сукні з V-подібним вирізом: вона звузить талію та зробить акцент на бюсті.

3. Фігура типу "груша". Дівчатам з пишними бедрами варто звернути увагу на сукні з квадратним вирізом горловини, або ж з широко розставленими бретельками. Такі сукні допоможуть візуально розширити плечі та урівноважити верх та низ. Рукав у формі "ліхтарика" - теж чудовий варіант для дівчат з вузькими плечима і широкими бедрами.

4. Фігура типу "трикутник". Для дівчат з широкими плечима треба підбирати сукні з пишною спідницею та корсетом, аби врівноважити фігуру. Занижена талія сукні - ще один варіант, як додати бедрам об'єму. У цьому випадку забудьте про пишні рукава - вони лише акцентуватимуть увагу на широких плечах.

5. Фігура типу "яблуко". Для дівчат з таким типом фігури варто звернути увагу на сукні, які зможуть "зробити" талію. Тому у весільний образ треба додати пояс. Сукня у формі трапеції зможуть правильно змоделювати Вашу фігуру.

Тож основне у виборі сукні врахувати тип фігури, а також придивитися, чи справді сукня приховує всі недоліки та підкреслює переваги Вашого силуету.