Ця приправа є на кожній кухні. Без неї неможливо обійтися. І, незважаючи на те, що вона важлива для здоров'я, всі ми знаємо, що її не можна вживати у великій кількості. Хоча бувають випадки, коли її кількість все ж має значення. Йдеться про незвичайне застосування солі в побуті. Адже вона може стати справжньою помічницею.

 Боремося  з цвіллю. Штора у ванній кімнаті завжди буде чистою, якщо ви будете регулярно мити її за допомогою солі. Для цього достатньо розчинити 1-2 ст. л. солі в теплій воді.

Прибираємо свербіж після укусу комара. Природно, у кожного з нас є безліч засобів по боротьбі з комарами. Але якщо вас або дитину сильно вкусив комар, наприклад, на пікніку і свербіж просто нестерпний, занурте палець у воду, а потім в сіль і змастіть місце укусу. Свербіж  моментально пройде.

Чистимо праску. Поверхню праски також відмінно очищає сіль. Для цього достатньо висипати її на картонку і провести по ній кілька разів розігрітою праскою. І весь бруд  безслідно зникне з поверхні.

Кращий засіб для чищення посуду. Очистити каструлю або темні плями від чаю або кави на чашках так само допоможе сіль. Для цього достатньо змішати 1 ст. л. солі з лимонним соком.

Видаляти плями. Справитися з плямами на дерев'яних столах допоможе сіль. Беремо вологу ганчірку, насипаємо на неї трохи солі і протираємо забруднене місце.

Ароматизатори кави. Зробити каву більш ароматною можна, якщо перед приготуванням додати в джезву дрібку солі. Напій вийде більш виразним на смак.

Прискорювач очистки яєць. Якщо посолити воду, в якій варяться яйця, вони не тріснуть і швидше можна очистити шкаралупу.

На замітку. Для використання солі в побуті краще вибирати кам'яну грубого помелу без добавок йоду.

Під час приготування салатів вибирайте йодовану сіль. Саме її дієтологи вважають найкориснішою.

Страви, які ви солите під час готування, краще приправляти кам'яною сіллю, оскільки йод під впливом температур випаровується.

 5 речей в будинку, на яких найбільше мікробів і як їх очистити

6 лайфхаків, які допоможуть завжди підтримувати чистоту в будинку

Як приготувати домашній майонез: кращий рецепт