У Рівненській ОДА з дипломатами зустрілися перший заступник голови ОДА Юрій Приварський та заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Аташе з питань торгівлі Мішель Сміт презентувала роботу комерційної служби, яка є частиною Посольства США в Україні і, водночас, складовою Міністерства торгівлі США.

«Нашою місією є поширення експорту із США до інших країн. А основна діяльність – це зведення виробників з покупцями. Крім того, ми сприяємо залученню інвестицій до тих держав, де працюють американські компанії. Тому нам було цікаво відвідати Рівне нську область, адже тут вже є американські інвестиції», - розповіла Мішель Сміт.

Також Аташе зауважила, що першим кроком для покращення торговельних та інвестиційних зв’язків між державами є участь у спільних виставках та конференціях. «Ми зацікавлені у розвитку потенціалу та економічної ситуації в Україні, та на Рівне нщині зокрема, - відмітила Мішель Сміт. - Тому усіма можливими шляхами сприятимемо цьому. Адже Посольство США хоче бачити Україну процвітаючою державою».

У свою чергу, Юрій Приварський зазначив, що Рівне нщина зацікавлена в нарощуванні співпраці із США, відкрита до ініціатив та інвестицій. «Ми підтримуємо те, що нам сприятимуть у презентації своїх ресурсів для американських бізнесменів», - зазначив посадовець.

«У нас розвинений малий та середній бізнес, є люди, які хочуть вкладати кошти і продавати товари на міжнародному ринку. Сьогодні вже 80 % експорту області реалізується у країнах Євросоюзу. Ми зацікавлені і в подальшому поширенні нашої продукції на світових ринках», - додала Світлана Богатирчук-Кривко.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.