У серпні продовжуємо, збирати врожай. Багато часу йде на його переробку та підготовку до зберігання. Готуємо підвали й льохи (проводимо їх дезінфекцію). Ще не пізно в черговий раз висадити редис, салат, цибуля на перо, зелень.

З 1 серпня 4:12 до 4 серпня 10:34 - Місяць у Леві. Молодий 2 серпня в 23:44.

Рекомендується догляд за рослинами і підготовка місця для посадок суниці та квіткових багаторічників; стрижка газону для густоти травостою; полив і підживлення рослин органічними добривами.

Небажано тривожити рослини вдень молодика.

З 4 серпня 10:34 до 6 серпня 19:54 - зростаючий Місяць у Діві.

Рекомендується поділ, посадка і пересадка квіткових трав'янистих багаторічників, у тому числі лілій, а також суниці, контейнерних дерев і чагарників; прищипка пагонів дерев і чагарників для кращого їх визрівання, пасинкування томатів; полив і підгодівля (при необхідності) рослин мінеральними добривами.

Небажано сіяти овочеві рослини-вони не дадуть хорошого врожаю ..

З 6 серпня 19:54 до 9 серпня 7:51 - зростаючий Місяць у Терезах.

Рекомендується посадка і пересадка, включаючи висадку розсади, овочевих та квіткових трав'янистих багаторічників, у тому числі лілій, а також суниці; посадка контейнерних дерев і чагарників; прищипка пагонів дерев і чагарників для кращого їх визрівання, пасинкування томатів; полив і підгодівля (при необхідності) рослин мінеральними добривами.

Небажано посилено поливати рослини - вологість грунту повинна бути в нормі.

З 9 серпня 7:51 до 11 серпня 20:24 - зростаючий Місяць у Скорпіоні.

Рекомендується літній посів зеленних, редьки і ріпи, овочевих і декоративних трав'янистих багаторічників (на розсаду); укорінення вусів суниці; посів газонних трав і стрижка газону для швидкого відростання трави; полив і підживлення рослин мінеральними добривами.

Небажано обрізати, садити й пересаджувати рослини з оголеними коренями - велика ймовірність інфікування відкритих ран.

З 11 серпня 20:24 до 14 серпня 7:11 - зростаючий Місяць у Стрільці.

Рекомендується догляд за грунтом і рослинами: розпушування сухої землі, проріджування і прополка, обробка від шкідників і хвороб, санітарна обрізка, видалення порослі у деревних рослин і вусів у суниці; збирання цибулі, озимого часнику, ранньої картоплі, гарбузових (огірки, кабачки) та інших овочів.

Небажано що-небудь сіяти і садити - рослини не дадуть хорошого врожаю.

З 14 серпня 7:11 до 16 серпня 14: 52- зростаючий Місяць у Козерозі.

Рекомендується посів скоростиглих зеленних і рослин-сидератів (на зелене добриво); поділ, посадка і пересадка овочевих та квіткових трав'янистих багаторічників, у тому числі півоній і лілій, а також суниці; посадка ягідних (жимолость) і декоративних чагарників; полив і підгодівля (при необхідності) рослин мінеральними добривами.

Небажано економити воду при поливі - вологість грунту повинна бути вище норми.

З 16 серпня 14:52 до 18 серпня 19: 34- зростаючий Місяць у Козерозі. Повний 18 серпня в 12:26.

Рекомендується тільки догляд за грунтом і рослинами: розпушування сухої землі, обробка проти шкідників і хвороб, санітарна обрізка, видалення порослі у дерев і чагарників і вусів у суниці; збирання врожаю в саду і городі, в тому числі викопка ранньої картоплі.

Небажано сильно турбувати рослини в день повного місяця.



посівний календар на серпень

З 18 серпня 19:35 до 20 серпня 22: 18- спадний Місяць в Рибах.

Рекомендується посів скоростиглих зеленних, редиски і рослин-сидератів (на зелене добриво); обрізка отплодоносивших ягідних чагарників і малини, а також прищипка пагонів дерев і чагарників (для кращого визрівання); полив і підгодівля (при необхідності) рослин органічними добривами.

Небажано сіяти і садити багаторічні рослини - зимостійкість їх буде знижена.

З 20 серпня 22:18 до 23 серпня 00: 19- спадний Місяць в Овні.

Рекомендується догляд за грунтом і рослинами: розпушування сухої землі, обробка від шкідників і хвороб, санітарна обрізка, видалення порослі у деревних рослин і вусів у суниці; збір дозрілих насіння, збирання врожаю в саду і городі, в тому числі викопка ранньої картоплі.

Небажано що-небудь сіяти і садити - у рослин буде слабка коренева система.

З 23 серпня 00:19 до 25 серпня 2: 40- спадний Місяць у Тельці.

Рекомендується посів скоростиглих зеленних, редиски і рослин-сидератів (на зелене добриво); посадка дерев і чагарників, а також овочевих і декоративних трав'янистих багаторічників, у тому числі лілій і півоній; полив і підгодівля (при необхідності) рослин органічними добривам.

Небажано економити воду при поливі - вологість грунту повинна бути вище норми.

З 25 серпня 2:40 до 27 серпня +06: 06- спадний Місяць у Близнюках.

Рекомендується санітарна обрізка плодових дерев і ягідних чагарників, видалення порослі та обрізка вусів у суниці; обробка рослин від шкідників і хвороб; збір дозрілих насіння і врожаю (картопля, коренеплоди, гарбуз).

Небажано що-небудь сіяти, садити й пересаджувати - рослини будуть важко сходити і вкорінюватися.

З 27 серпня 6:06 до 29 серпня 11: 11- спадний Місяць у Раку.

Рекомендується посів скоростиглих зеленних, редиски і рослин-сидератів (на зелене добриво); підготовка місця для посадок багаторічних рослин, у тому числі посадочних ям для дерев і чагарників; стрижка газону для густоти травостою; полив і підгодівля (при необхідності) рослин органічними добривами.

Небажано сіяти і садити багаторічні рослини - зимостійкість їх буде зниженою.

З 29 серпня 11:11 до 31 серпня 18: 12- спадний Місяць у Леві.

Рекомендується догляд за грунтом і рослинами; збір дозрілих насіння і врожаю (картопля, коренеплоди, гарбуз) для тривалого зберігання.

Небажано сіяти овочеві рослини - вони не дадуть хорошого врожаю.

Джерело