Тибетським мастифам не місце у Рівному — категорично стверджують мешканці вулиць Костромської і Д. Галицького, які неодноразово страждали від сусідства з скандальним розплідником. Вони вимагають заборонити розведення небезпечних собак рішенням сесії.

Нагадаємо, скандальні пси неодноразово кидалися на людей, в результаті останнього випадку пенсіонер із серйозними укусами опинився у лікарні. Це спонукало мешканців до акцій протесту, а депутатів — до прийняття рішення про заборону влаштування розплідників собак бійцівських, великих і середніх порід, у тому числі тибетських мастифів, на території Рівного.

Як заявив активіст Дмитро Сільман, рік тому до нього звернулися мешканці с. Олександрія зі скаргою на собак Юрія Бойка.

- Зараз він створив розплідник тибетських мастифів поблизу ВНЗ, вони кидаються на людей, кусають їх. Тому, пропоную створити йому такі умови, як він зробив для людей і заборонити розведення цих псів у місті, - сказав Дмитро Сільман.

Тим часом мешканці вулиць Костромської і Д. Галицького одноголосно стверджують — собакам не місце в житловому масиві і, тому, вимагають від депутатів заборонити їх у місті.

Дружина покусаного пенсіонера каже, добре, що чоловік хоч живим залишився.

- Собаки неодноразово кидалися на людей, проти них усі сусіди, діти бояться гуляти поблизу, - додає жінка.

Прийшли на сесію і мешканці села Олександрія просити у депутатів підтримки у боротьбі зі скандальним розплідником.

На це міський голова Рівного Володимир Хомко заявив, що значить власнику собак будуть створені такі умови, що він не зможе взагалі розводити собак.

- Ми звернемся до його закордонних партнерів, організацій, які купують собак, надамо інформацію їм про те, що відбувається, приймемо всі міри, щоб собаки були заборонені в межах Рівного, - сказав Володимир Хомко.

Окрім того, за словами депутата Святослава Стельмащука, були звернення мешканців і щодо порушень земельного законодавства і, тому, там потрібно взагалі провести перевірку чи на території радіозаводу земля пана Бойка.

Голова ОСББ будинку, що на вулиці Д. Галицького, а Олексій Вовко додав, що собаки загрожують життю і здоров'ю мешканців.

- Пси проживають у безпоредній близькості до нашого будинку. Вигулює їх одна людина і якщо вони раптом вирвуться — це невідомо до яких наслідків приведе, - каже Олексій Вовко.

У свою власник собак Юрій Бойко визнав, що на вулиці Костромській було три випадки, коли його пси покусали людей і це неприємно.

- На вулиці Костромській дорослих собак не буде, у цьому можу запевнити мешканців. А цуценяти в віці 2 — 3 місяців не створюють небезпеки. А псів із Олександрії і Костромської я перевезу на радіозавод, загрози життю людей вони не будуть являти. За територію заводу вони не будуть виходити і ніякого дискомфорту не створюватимуть.

А також додав, що на його думку, заборона міської ради щодо розведення тибетських мастифів і порушує права рівнян, у яких мешкають пси такої ж породи.

У результаті обговорення депутати все ж заборонили скандальний розплідник в Рівному. Це рішення підтримало 36 міських обранців.