Перш ніж придбати домашнього улюбленця для дитини, варто врахувати деякі моменти. Про них читайте далі.

Два найголовніших питання: чи готова дитина доглядати за твариною і власне ви, за ними обома. Якщо ви вважаєте, що турбота за тваринкою повністю ляже на плечі дитини, то варто відразу відмовитися від придбання. Адже незалежно від віку малюка відповідальність несуть батьки. Навіть якщо певна частина обов'язків таки виконуватиметься дитиною - перевіряти якість повинні батьки.



pic

Ваша дитина готова до появи улюбленця?

Ваш малюк слухняний. Чадо чує вас, виконує ваші прохання (незалежно від віку). Цей аспект важливий не тільки при догляді за твариною, а й для безпеки їх обох.

Ваш малюк ніжний. Контроль над силою, з якою дитина пестить тварину, грає з нею.

Ваш малюк відповідальний. Маючи певні обов'язки - дитина їх виконає вчасно та не забуде про них.



pic

Піклування про домашнього улюбленця

Якщо ваша дитина народилася в сім'ї, де не було домашньої тварини, то варто її підготувати до цього моменту. Міняти пісок у лотку, розчісувати зможуть малюки дошкільного віку. У будь якому випадку, до 6 років діти із тваринами повинні знаходитися під наглядом дорослих. Молодший шкільний вік - можуть стежити за самопочуттям дитини, вільніше гратися з тваринкою, долучатися до вигулу. Середній шкільний вік та підлітки - доглядають та взаємодіють із твариною без нагляду дорослих і можуть повністю доглядати за твариною.



pic

Яку тваринку обрати?

Експерти радять зважити на темперамент дитини та тварини. Наприклад породу собаки потрібно обирати з огляду на місце проживання сім'ї, способу життя та вимог тварини до себе.

Тварини із людьми можуть чудово ладнати та обожнювати один одного. Головне відповідально підійти до вибору та розподілу обов'язків.

pic