З 15 по 23 липня усі кіномани країни збираються в Одесі для наймаштабнішого для України міжнародного кінофестивалю. Протягом 9 днів будь-хто бажаючий матиме можливість побачити роботи відомих режисерів з 36 країн світу.


Цього року фестиваль набагато маштабніший ніж минулого. Чому так, пояснила генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сенькевич.


pic
"У цьому році фестиваль став ще більшим. Більше партнерів, які нас підтримують, в тому числі компанія "ВОГ Рітейл", яка вже другий рік поспіль підтримує нас. Всі в хорошому настрої, в очікування дива, очікуванні фільму, самої церемонії, зустрічі з режисерами і з творчими людьми".


pic


Потьомкінські сходи перетворили на кінотеатр, там можна побачити велику частину фестивавльних робіт. Фестивальна програма налічує: 77 повнометражних стрічок, 36 короткометражних та три експерементальні картини. Подбали також і про дитячу програму на якій можна буде побачити фільми зі Швеції, Норвегії, Франції та Великобританії. Переможців обиратиме журі на чолі з оскароносним сценаристом та режисером Крістофером Хемтоном.

Також, відвідувачі фестивалю матимуть можливість помилуватися виставками образотворчого мистецтва пов'язаного з кіно.