У житті кожного з нас бувають ситуації, коли ми опиняємося вільно чи мимоволі на відпочинку. Якщо людина звикла до вимушеного неробства, то для неї це не складе особливих проблем, а трудоголікам, після трьох днів відпочинку, буває, на стіну лізти хочеться. Добре якщо людина живе в сільській місцевості: у нього є господарство і завжди можна ним зайнятися. А якщо він живе в місті і не може дозволити собі відпочинок на Канарах чи Багамах?

Звичайно, бувають розваги і в місті: проведення часу в барах, боулінг, похід в кінотеатри з друзями і т.д. Але в наш час це недешево коштує і, як правило, після такого дозвілля буває на наступний день важко згадати, що ти робив вчора, а повторювати такий відпочинок зовсім немає бажання. Отже, що ж робити нам, стражденним? Як відпочити, як говорять, дешево і сердито? Ось кілька корисних порад, як провести день з користю для розуму і тіла.

1. Невелика пробіжка та прогулянка в сусідньому парку. Як не банально це звучить, це дійсно корисно. Що можна сказати на користь такого відпочинку? Свіже повітря, нові враження (можливо, нові знайомства), маса позитивних емоцій. Можете просто прогулятися по парку. Це Вам нічого не коштуватиме, одночасно відчуєте, що дійсно відпочили.

2. Представницям прекрасної статі можна запропонувати такий вид відпочинку, як шопінг. При чому не в звичному для нас розумінні, коли жінка біжить з трьома сумками в руках, а, дійсно не поспішаючи, пройтися по дорогих магазинах і бутіках, просто переглядаючи товари і уявляючи, що коли-небудь в майбутньому все це ви зможете собі дозволити.Якщо добре увійти в роль, це допоможе відволіктися від роботи і прекрасно провести час.

3. Зібрати найближчих друзів просто на чашку чаю. Такий спосіб допоможе вам чудово розслабитися і уникнути зайвих витрат на ресторан. Бувають комічні ситуації, коли, працюючи на одному поверсі в різних офісах, можна місяцями не бачитися з друзями. Не кажучи вже тих, які проживають в одному місті. Маленька порада: на таких зустрічах поменше спиртного (щоб вранці наступного дня приємно було згадати вечір попереднього). Підійде легке якісне вино (ви ж зібралися просто поспілкуватися, а не міцно випити).

4. Для справжніх чоловіків – з’їздити на риболовлю! При чому у прямому розумінні цього слова (щоб не довелося після повернення купувати рибу на найближчому ринку). Не буду говорити про всі плюси цього проведення часу (чоловіки знають). Прекрасний спосіб зняття стресу і забути про все. Дешево і сердито!

У наше стрімке XXI століття буває важко розслабитися навіть на відпочинку. Напевно, всі чули про синдром хронічної втоми – хвороба нашого інформаційного століття. При чому основна маса населення (в більшості люди розумової праці) є трудоголіками.