Літо - спекотна пора, і кожен охолоджується як може. Комусь до вподоби вода, хтось шаленіє від лимонаду, ну а діток хлібом не годуй - морозиво подавай! З якого віку, скільки і чи взагалі потрібно дітям морозиво - читайте далі.

Не знаю з чим це пов'язано, проте моя любов до морозива, вже навіть у дорослому віці, не зменшується. Можливо із тим, що моя мама постійно казала, що морозива багато не можна, їсти по-тизеньку, і взагалі - можна захворіти від нього. Ех, а так завжди хотілося більше.....



pic

Проте вже нині, коли я мама маленької дівчинки мимоволі починаєш казати те саме, що і мама тобі в дитинстві. Тільки нині я ретельніше передивляюся склад морозива, ДСТУ та інші розумні слова. Якщо якісні прохолодні ласощі знайти можна, то от в якій кількості, як часто та чи взагалі потрібно - інше питання. З цим і розберемося сьогодні.

1. З якого віку можна давати дитині морозиво?

В мене особисто є знайомі, котрі дітям навіть до 1-річного віку давали морозиво, і не вбачали в своїх діях нічого небезпечного. Лікарі отоларингологи твердять, у 2-4-річному віці можна починати давати ці прохолодні солодощі. Хоча деякі виробники морозива й самі на пакуванні пишуть, про можливість вживання їхнього продукту із 3-річного віку. Це пов'язане з незрілою ферментною системою маленької дитини. У цьому випадку вирішальне слово за батьками, адже морозиво містить велику кількість цукру та молочний білок.



pic

2. Як і в якій кількості споживати?

Морозиво повинно бути не з морозильної камери, злегка підтанувшим, і їсти його потрібно не поспіхом, а повільно. Звернути увагу треба на те, чи не завеликими шшматками дитина його споживає. Краще просто облизувати його, або їсти маленькою ложечкою. В такий спосіб навіть відбувається таке собі "загартування" - це знизить імовірність різних роду недуг. Краще споживати ці ласощі 2-3 рази на тиждень. Виробники навіть виготовляють спеціальні, дитячі порції - із зменшеною вагою товару зазвичай у 50-60 грамів.



pic

3. Який вид морозива найкраще давати малюкам?

Лікарі радять починати зі звичайного пломбіру або ж на фруктовій основі. Якщо у дитини немає жодних реакцій на молочний білок чи алергії на певні фрукти, тоді сміливо - якщо ж ні, то варто наперед подумати про всі переваги та недоліки.



pic

4. Якість, якість та ще раз якість!!!

Завжди перевіряйте цілісність упаковки, дату виготовлення та термін придатності. Наперед спробуйте морозиво, переконайтеся, що воно не має сторонніх смаків та запахів, грудочок чи неоднорідності в структурі. Також намагайтеся шукати таку позначку на упаковці ДСТУ 4733:2007, це знак того, що морозиво виготовлене за стандартом.



pic

І пам'ятайте - здоров'я наших дітей залежить від нас!