Символ підкови зустрічається здавна. Досить часто її зображення ми бачимо у побуті та ритуальних малюнках. Відвіку люди вважають підкову символом успіху. Проте ніхто точно не знає, чому саме кінський атрибут вибраний талісманом.

Якщо справжню підкову вам не знайти, то куплена, подарована або зроблена своїми руками, вона володіє найсильнішою енергетикою. Тому якщо хочете зберегти свій будинок від сварок, пристріту, залучити достаток, успіх і здоров’я, то придбайте підкову, та не одну, а відразу дві! Першу, як і годиться, повісьте над вхідними дверима, вона буде оберегом від нечистої сили і бід. Якщо хочете привернути удачу , то вішайте «рогами» вниз, якщо достаток – вгору.

Друга призначена для іншої кімнати. Отже, залучити багатство в будинок допоможе підкова, яку слід розташувати на кухонній стіні «рогами» вгору. Там, де збирається вся сім’я найчастіше, на стіні має висіти підкова, повернена «рогами» вліво. Це буде оберіг від сварок і сімейних негараздів. Якщо в сім’ї є людина, яка хвора, то прибита над його головою підкова «рогами» вниз, допоможе йому скоріше видужати.

Якщо ви зібралися в подорож, не забудьте підкову, адже вона оберігає водіїв від неприємностей.

Не менш важливу роль відіграє матеріал, з якого підкова виготовлена. Дерево збереже від пристріту, неприємностей і заздрості. Метал буде оберігати ваше сімейне щастя і гарантує вірність. Золото буде залучати гроші, удачу і навіть кар’єрні успіхи. Так що можете носити навіть кулон у вигляді підкови із золота. Срібло призначено для тих, хто гнівається та неврівноважений. Скло додасть впевненості в собі. Глина допомагає розкутості в ліжку.

Джерело