Напевно кожен із нас стикався з такою проблемою як забруднення пофарбованих стін? Як їх локалізувати читайте далі...

Спочатку потрібно визначити походження плями на стіні. Швидше за все, вона з'явилася там у результаті зовнішнього впливу. Це може бути кава, чай, сліди брудних пальців й інші забруднення. Такі плями усунути досить легко.

А от якщо пляма з'явилася в результаті неправильного фарбування, неякісних матеріалів, упоратися з ним буде важче. Кожен варіант варто розглянути індивідуально:

– якщо стіна затікає, і по ній розповзається пляма, потрібно усунути причину появи цих плям, зчистити старий шар фарби, проґрунтувати і пофарбувати знову до такого стану, щоб фарба не виділялася на тлі стіни. Для цього використайте ту ж саму фарбу.

– якщо стіна біла й має рельєфну поверхню, а на ній механічним образом з'явилися стійкі почорніння, то зафарбувати їх тією же білою фарбою. Якщо пляма не стійка, спробуйте видалити її за допомогою промивання стін. До речі, робити це потрібно регулярно: олійна фарба зовсім не боїться води, а от акрилова не така стійка.

– щоб вивести жирні плями, варто використати спеціальне мило для знежирення стін, його також називають цукрове мило (sugar soap).

- сліди від пальців, олівців, гумового взуття можна видалити за допомогою звичайного ластику. Плями, що потрапили на стіну через їжу, можна видалити засобом, що чистить. А комбінування цих засобів допоможе досягти бажаного результату.