Розширений репортаж про міжобласний конкурс учнівських творчих робіт “Я — журналіст1” вийде в ефірі телеканалу “Рівне 1” у середу, 2 червня, о 21.40.

Ви побачите, як нагороджували найталановитіших юних журналістів Рівне нщини і Волині, почуєте інтерв'ю з переможцями конкурсу й коментарі тих, без кого він не відбувся б. Нагадаємо, що міжобласний конкурс учнівських творчих робіт “Я — журналіст!” проходив упродовж березня-квітня 2010 року. Його учасниками стали 113 учнів 9-11 класів з Рівне нщини та Волині. Вони готували творчі роботи на одну з тем: “Що б я змінив на краще у своєму населеному пункті?” або “У чому моя цінність для держави?”, а також есе “Чому я хочу стати журналістом”.

Конкурс організували і провели Видавничий дім “ОГО”, Національний університет “Острозька академія”, управління освіти та науки Рівне нської та Волинської облдержадміністрацій, Волинська обласна Мала академія наук учнівської молоді та Волинська обласна державна телерадіокомпанія.

Минулого року подібний конкурс проходив уперше, і лише на Рівне нщині , цьогоріч — він отримав міжобласний статус, - розповідає ініціатор конкурсу, головний редактор Видавничого дому "ОГО" Віталій Голубєв. - Минулорічні переможці нині успішно навчаються у провідних ВНЗах, зокрема й на факультетах журналістики, частина з них продовжує співпрацюати з нами як позаштатні автори. Впевнений, що і серед цьогорічних переможців є майбутні наші дописувачі. А володарка першого місця Мар'яна Грабовська - вже успішно співпрацює з нашими друкованими виданнями. Отже, конкурс не закінчується нагородженням переможців, він є складовою тієї постійної роботи з обдарованою молоддю, схильною до журналістики, яку проводять Видавничий дім "ОГО" та телерадіокомпанія "Рівне 1". Це і проведення Шкіл універсального журналіста (найближча, до речі, стартує 16 серпня), і підтримка різноманітних конкурсів для старшокласників та студентів, і, звісно ж, власне проект "Я - журналіст!".

Нагородження переможців конкурсу “Я — журналіст!” відбулось за спонсорської підтримки компанії “КТС” та видавництва “НОРА-друк”.