У XXI столітті з'являється все більше розумних та дистанційних систем, які роблять наше життя значно простіше і комфортніше. Однією з таких систем і є нова домашня система, яка до того ж дозволить істотно заощадити на електроенергії.

Подумати тільки, як складно буває виконувати навіть найпростіші зайві дії. Наприклад, такі, як виключення побутових приладів або перемикач світла. Однак, ігнорування цих елементарних дій в кращому випадку може призвести до надмірної витрати електроенергії і значно збільшити суму зобов'язань по комунальним платежам. У гіршому випадку така «лінь» може стати причиною пожежі і навіть нещасного випадку.

Однак тепер все це в минулому, адже є така дивовижна система, як WeMo. Що ж це таке? Відповідь надзвичайно проста, це набір датчиків з Wi-Fi моделями, які дозволяють дистанційно керувати всіма перемикачами електрики і побутовими приладами в будинку. Найголовніше те, що управління здійснюється з будь-якого місця, простим натисканням на сенсорному екрані.

Принцип дії системи WeMo простий. Попередньо на кожен перемикач і розетку в будинку вішається спеціальний модуль. Після цього здійснюється його синхронізація з мобільним пристроєм, на який вже встановлено додаток. На даний момент підтримуються дві найбільш популярні операційні системи Android і iOS.