Трафаретний розпис стін - чудовий спосіб декорувати порожні стіни. Це простір для фантазії, ви не обмежені якимось одним кольором, а самі підбираєте відтінок, який ідеально підходить до інтер'єру, причому малюнок, розмір і кількість повторень ви обираєте самі, - але, щоб результат вас порадував, варто дізнатися, як правильно працювати з трафаретами.

Трафарети діляться на 2 види - одноразові, аналог наклейки, але з більш тонким клейовим шаром, який не залишає слідів на стінах, і багаторазові.

Малюнок можна нанести один раз, а можна повторити стільки, скільки захочеться (для цього знадобиться багаторазовий трафарет).

З допомогою трафарету можна наносити малюнок фарбою, штукатуркою, малюнок виходить оригінальний. Застосовувати трафарети можна на будь-якій поверхні, крім дуже текстурної, рельєфної. Трафарет кріпиться до стіни малярським скотчем або аерозольним клеєм, який не залишає слідів.



декор стін трафаретами

Для нанесення малюнка беремо пензлик або губку. Стежте, щоб фарба не текла, інакше залишаться негарні потьоки на стінах під трафаретом, а сам малюнок вийде нечітким. Фарбу краще наносити напівсухим пензлем або губкою, короткими набивающими рухами.

Крім вибору цікавого малюнка, важливо вибрати відповідну фарбу.

Перед роботою нанесіть пробний малюнок - на шматок шпалер або паперу, потренуйтеся наносити фарбу, визначте її правильну консистенцію. Незалежно від застосовуваного інструмента - кисть, валик, губка, аерозоль - фарба повинна лягати рівно, не розтікатися. В результаті самі витончені малюнки прикрасять ваш інтер'єр.



декор стін трафаретами

Трафарет допоможе повністю змінити інтер'єр без залучення допомоги дизайнера. Ви самостійно за кілька годин творчої роботи створите малюнки на стінах, які довго будуть радувати вас і ваших близьких. Приємне відчуття добре зробленої своїми руками роботи - ще один плюс роботи з трафаретом.

Джерело