Весільний букет зовсім не обовязково робити на замовлення, можна спробувати зібрати його самостійно. Це дозволить Вам зануритися в творчість, а також уникнути зайвих витрат. Вибір квітів у роздрібному продажі зараз настільки великий, що зібрати все необхідне для букета не складе труднощів. У цьому майстер-класі ми розповімо, як зібрати гарний і стильний букет нареченої з покроковою інструкцією.

1. Які квіти знадобляться для цього яскравого букета:

- Яскраво-рожевий ранункулюс

- Фіолетові тюльпани

- Кущові троянди лимонного кольору

- Жовті піоновидні троянди

- Матіола (левкой) кольору фуксії

Будьте уважні при виборі квітів, вони повинні бути свіжі і в хорошому стані. Після покупки подбайте про гідний догляд для них (підріжтеїх стебла, поставте в холодну воду, по можливості, в холодне приміщення).



pic

2. Крім квітів Вам знадобиться:

Тейп-стрічка

- Ножиці

- Мішковина

- Мереживна стрічка

3. Починаємо збирати центр букета

Візьміть 3 квітки і закріпіть їх за допомогою тейп-стрічки, зробивши кілька обертів навколо стебел. (З тейп-стрічкою дуже зручно працювати: вона добре прилипає до самої себе і досить легко рветься).



pic

4. Зібравши базову частину букета, почніть додавати квіти, так щоб форма букета виходила рівною і округлої.

5. Щоб квіти добре трималися разом і букет не втрачав форму, закріплюйте їх тейп-стрічкою кожен раз, коли додасте 4-5 нових квіток.

6. Коли Ви зберете букет необхідного розміру і пишності, ще раз закріпіть його тейп-стрічкою. Перед цим переконаєтеся, що букет вийшов рівної форми.

7. Тепер за допомогою ножиць (або секатора) обріжте кінці стебел, так щоб вони зрівнялися.



pic

8. Підказка: залиште стебла середньої довжини, щоб букет можна було поставити в воду, і підріжте ще раз вранці в день весілля. Так квіти довше збережуть свою свіжість.

9. Тепер оформляємо ніжку букета мішковиною. Її можна закріпити різними способами: за допомогою декоративних булавок, флористичного клейового пістолета і просто флористичного клею. В даному випадку використовується саме він.

10. Дайте клею підсохнути хвилинку і почніть обертати стебла мішковиною, натягуючи її якомога сильніше.

Джерело: my-marriage.com.ua