Літний сезон – це час (*боротьби з комахами*), які можуть зіпсувати нам такий очікуваний відпочинок. Однак окрім хімічних засобів боротьби, існують ще й натуральні, які ефективно боротимуться за Ваш нічний спокій.

Декілька ароматних засобів, які виженуть з Вашої домівки набридливих комарів:

1. 100 г валер'янки потрібно випарувати над вогнем, наприклад у аромолампі.

2. Ефірні масла гвоздики, базиліка, анісу, евкаліпту можна покласти на джерело вогню – в камін, багаття, на свічку або розігріту сковороду. Також можна змочити олією цих рослин ватку і покласти на підвіконня.

3. Свіжі гілки бузини у кімнаті – ще один засіб, що відлякає комарів.

4. Запах кедрової олії відлякує не тільки комарів, але також мух і тарганів. Його можна застосувати в аромолампі.

5. Старий народний засіб проти набридливих комарів – персидська, далматська або кавказька ромашка (вона ж - піретрум). Сушені суцвіття, стебла і листя цих видів ромашки, подрібнені в порошок, вражають нервові клітини комах. Досить розкласти по квартирі або будинку кілька букетиків цієї ромашки, аби більше не чути неприємного гудіння.

6. Масло чайного дерева відлякає комарів і допоможе не тільки зняти запалення, набряк, а й впоратися з алергічними реакціями на укуси комах.

7. Для відлякування комах можна застосовувати і кімнатні рослини. Один з найнеприємніших запахів для комарів – запах перцевої м'яти. Її можна вирощувати в горщиках на підвіконнях, або ж розкладати свіже листя в приміщенні.