Всіх батьків, які живуть у великих містах, турбує проблема захисту своїх дітей від найпоширеніших нині дитячих захворювань, таких як алергія, діатез, обструктивний бронхіт і бронхіальна астма. На жаль, міська атмосфера, наповнена вихлопними газами автомобілів, викидами з труб промислових підприємств, пилом і вуглекислим газом не сприяє створенню сприятливих умов для зміцнення імунітету дітей.

Особливо сильно проявляється вплив поганої екології на дитячий організм влітку, коли через виснажливу спеку і брак свіжого повітря малюки постійно вередують, не можуть заснути і страждають від різних шкірних висипань.

Незважаючи на те, що кожен педіатр знає, що здоров’я дитини залежить від якості повітря, яким вона дихає, рекомендувати використовувати кондиціонер в дитячій кімнаті багато з них не наважуються.

Обережність педіатрів цілком зрозуміла, адже кондиціонер охолоджує повітря в кімнаті дитини, а в прохолодному приміщенні ризик захворіти простудними захворюваннями у багато разів зростає.

Дитяча кімната — це місце, де дитина спить, грає, готує уроки і сидить за комп’ютером. Особливого занепокоєння здоров’я дитини не викликає у тих батьків, які зуміли створити оптимальні кліматичні умови в кімнаті. Ідеальною вважається кімнатна температура не нижче 18 і не вище 22 градусів за Цельсієм. Якщо температура в дитячій кімнаті піднімається вище цієї норми, то повітря необхідно охолоджувати.

Не варто боятися встановити кондиціонер в кімнату, де спить маленька дитина. Малюки потребують кондиціонування більше, ніж дорослі. Адже організм дитини виділяє більше тепла і тому він переносить спеку важче, ніж дорослий організм. Але кондиціонер в кімнаті, де знаходиться маленька дитина, не повинен працювати на всю потужність, створюючи різкі перепади температури і протяги. Струмінь повітря від кондиціонера не можна направляти на дитяче ліжко і на дитину. Щоб розподіл охолодженого повітря був рівномірним, краще всього в дитячій кімнаті встановити кондиціонер безпосередньо під стелею.

Ні в якому випадку не встановлюйте у кімнаті дитини кондиціонер, який ви купили на ринку або на розпродажах. Неякісні і дешеві кондиціонери не мають режиму програмування і функцій розподілу повітряного потоку. Кондиціонер для дитячої кімнати може мати невелику потужність, але він повинен бути багатофункціональним і оснащеним якісним фільтром, яку можна міняти регулярно.