Ніщо так сильно не турбує і не засмучує молоду маму, як крик і плач малюка, який часто прокидається вночі або ж довго не може заснути. Ось десять способів, які допоможуть вам заколисати вашу дитини, щоб вона спокійно могла заснути.

1. Заколисуйте дитину. Тримайте дитину на руках, злегка похитуючи її назад і вперед - це один з традиційних і найбільш ефективних способів приспати дитину.

2. Візьміть дитину у поїздку на автомобілі. Загорніть її в пелюшку або ковдрочку, покладіть в автомобільне крісло, пристебніть, після цього заведіть двигун машини. Звук працюючого двигуна і рух автомобіля - ефективний спосіб, який допоможе вашому малюкові швидко заснути.

3. Перш ніж ви покладете дитину спати, скупайте її в теплій воді. Тепла вода допомагає м'язам розслабитися, від чого малюка хилить на сон.

4. Дайте дитині теплого молока з пляшечки безпосередньо перед тим, коли настане час укладати її спати. Тепле молоко містить триптофан, який є природним заспокійливим засобом.

5. Візьміть дитину на руки і покладіть її по можливості зручно на своє плече так, щоб її голова лежала біля шиї під підборіддям. Спробуйте йому що-небудь тихим голосом наспівувати чи м'яко шепотіти ніжні слова.

6. Переконайтеся в тому, що в спальні дитини темно. Світло може дратувати дитину, від цього вона стає примхливою і довго не може заснути. Не пошкодуйте грошей на щільні фіранки, які будуть добре захищати від сонячного світла або від будь-якого іншого освітлення.

7. Використовуйте звукову машину, щоб створити постійний шум на низькому рівні. Ці звуки також можуть допомогти відвернути від шуму з зовнішнього боку. Такими звуковими машинами можуть бути зволожувачі повітря, кондиціонери або очисники повітря.

8. Наповніть кімнату вашої дитини пахощами лаванди. Властивості аромату лаванди мають заспокійливий ефект на немовлят.

9. Іноді дещо настільки ж просте як, наприклад, замінити мокру пелюшку або підгузник у вашого немовляти може зупинити роздратування і заспокоїти. Завжди кладіть дитину спати, загорнувши її в чисту і суху пелюшку або підгузок.

10. Переконайтеся в тому, що в дитячій кімнаті не надто спекотно й не надто холодно.