У Пересопниці пройшло традиційне свято української мови, культури і духовності. До музею Першокниги завітали численні гості з усієї Рівненщини – просвітяни, громадські активісти, священики, депутати.

Письменники представили свої нові книги, а Літературний музей Уласа Самчука із Рівного – виставку літератури із власної «Бібліотечки».

«Сьогоднішня подія є символічною. Адже вона відбувається в день перепоховання Тараса Шевченка в Україні. Вона вінчає і наш щорічний обласний літературний конкурс «Перло многоцінне», який проводимо спільно з обласними управліннями освіти і науки та культури і туризму», - зазначив голова обласного об’єднання Всеукраїнського Товариства «Просвіта» Іван Вєтров.

За підсумками конкурсу кращі твори друкують в альманасі «Проріст» і вручають його діткам-переможцям саме на цьому святі. Нинішній «Проріст» видано вже втринадцяте.

Письменник Євген Шморгун передав початкуючим авторам альманах зі словами: «Я тішу себе надією, що ці діти на все життя понесуть у душі та в слові дух Пересопниці».

Під час свята згадувалася історія Пересопницького Євангелія і перші кроки до встановлення пам’ятника Першокнизі.

Повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА

pic