«Щоб красиво, тепло і надійно!» - з такими простими побажаннями звертаються до виробників вікон більшість клієнтів і часто повністю покладаються на думку представників компанії. Але чи варто так сліпо довіряти продавцям, і де найчастіше можна помилитися? Розповідаємо про найпоширеніші прорахунках при покупці вікон.

Помилка 1: ціна - на першому місці

Зазвичай покупцям непросто зорієнтуватися в нюансах віконної конструкції, і ціна для них часто буває основним аргументом. Але якісне вікно не може коштувати надто дешево.

Економія, безумовно, важлива, але тільки розумна і в міру. Привабливі акції і знижки можуть виявитися маркетинговою пасткою недобросовісних виробників для якнайшвидшого збуту неякісного товару. Купуючи вікно за спеціальними пропозиціями, завжди уточнюйте кінцеву ціну виробу.

pic

Помилка 2: вибір профілю, а не вікна

Продавцям вікон нерідко доводиться стикатися з покупцями, які в своїх пошуках орієнтуються тільки на виробників профілю. Але у виборі вікна важливий не тільки він. Навіть якщо профіль буде від відомої марки і за найвищою ціною, при неправильній збірці вікна він не зможе врятувати якість цільної конструкції. При цьому компанія, що виготовила профіль, відповідальності за готове вікно не несе. Так що ретельно вибирайте не тільки профіль, але і вікно з усіма його складовими.

pic

Помилка 3: неуважне вивчення документації

Поспіх і неуважність призводять до того, що основні документи при покупці вікна залишаються не при справах або вивчаються мигцем. А адже в договорі прописана маса нюансів, які згодом можуть зіграти злий жарт з недбайливим покупцем.

Наприклад, вам обіцяють гарантію на 20 років, але в результаті вона може поширюватися тільки на профіль, але не на вікно в цілому. Віра на слово в таких справах не пройде. Потрібні реальні підтвердження у вигляді офіційних сертифікатів продукції, паспорта виробника, відповідність вимогам ГОСТ і гарантії. Краще один раз як слід все перевірити, ніж потім неодноразово шкодувати.

pic

Помилка 4: неправильно підібраний профіль і склопакет

Перед тим як приступати до вивчення пропозицій на ринку вікон, варто визначитися, який тип конструкцій вам дійсно потрібен. Врахуйте особливості клімату в вашому регіоні, рівень вологості і температури в приміщенні, інтенсивність шуму і пилу, безпеку (чим нижчий поверх, тим вищий повинний бути захист вікна). Важливі не тільки властивості профілю, а й склопакета. Наприклад, якщо вікна виходять на магістраль або північну сторону, то краще вибирати п'ятикамерний профіль з двокамерним склопакетом.

pic

Помилка 5: самостійний монтаж

Зазвичай монтаж вікна вже входить в загальну вартість. Але при бажанні можна відмовитися від цієї додаткової послуги і трохи заощадити. Так слід чинити тільки за умови, що у вас є гідна команда професіоналів, які знають вимоги ГОСТ для віконних конструкцій, або ви самі чудово володієте навичками монтажу. Інакше допущені при установці помилки не кращим чином позначаться на якості вікна і значно скоротять термін його служби.

pic

Помилка 6: установка вікна без зовнішніх відкосів

Від цієї недешевої послуги покупці нерідко відмовляються, намагаючись зберегти свої кошти і вважаючи, що легко впораються з завданням самостійно. Але відсутність відкосів змушує прикладати до обслуговування вікна масу додаткових зусиль: щорічно оновлювати штукатурку на монтажному шві, фарбувати зовнішню частину отвору і контролювати стан монтажної піни.

Простежити за всім цим досить складно, що в результаті призводить до необхідності демонтажу вікна і установки нового. Куди простіше відразу забезпечити вікна якісними схилами. До того ж конструкція виглядає з ними набагато естетичніше.

pic

Помилка 7: відмова від сервісного обслуговування

Помив скло, протер відкоси, змастив ущільнювачі - і порядок. Сучасні вікна - складні конструкції, готові служити вам вірою і правдою тільки за умови якісного, професійного догляду за ними.

Більшу частину правил експлуатації вікон можна освоїти самостійно. Але тільки професійним поглядом можна заздалегідь виявити і запобігти проблемам. За статистикою, без належного сервісного нагляду навіть у якісних вікон вже через 3-4 роки починають виходити з ладу гумові ущільнювачі і фурнітура.

pic