Корисні хитрощі перевірені не однієї господинею, які завжди допомагають нам впоратися в тій чи іншій ситуації. Колючий светр, плями від солі на нові чоботи, заїла блискавка - більше у вас не буде цих проблем.

1. Щоб светр не "кусався" і не "обростав" катишами

Це допоможе Вам позбутися від двох проблем відразу, новий светр слід намочити, скласти і на підносі або в пакеті відправити в морозильну камеру приблизно на 10 годин. Після слід опустити його в теплу воду, щоб він «відтанув». Пряжа стане набагато м'якішою, і катишки не будуть утворюватися.

2. Як прибрати запах одягу?

Щоб нейтралізувати одяг від запаху, вам знадобиться змішати горілку і воду в пропорції 1 до 3 і розприскати з пульверизатора на річ. Запах зникне в буквальному сенсі слова на очах.

3. Спосіб очистити пляму від тонального крему

Перед пранням обробіть забруднену ділянку кремом (піною) для гоління.

4. Як видалити пляму від помади?

Використовуйте лак для волосся, щоб видалити пляму від помади. Нанесіть його і залиште на кілька хвилин. Потім промокніть пляму і відправте річ в пральну машину.

5. Як почистити замшеві туфлі?

Акуратно почистити замшеве взуття можна м'якою пилою для нігтів.

6. Що зможе повернути вид лакованого взуття?

Обробіть потертості на лакованому взутті за допомогою ватного тампона з вазеліном. А для додання блиску скористайтеся засобом для чищення скла.

7. Як повернути вигляд подряпаного шкіряного взуття?

Якщо поруч не виявилося спеціальних засобів, можна скористатися зволожуючими засобами. Візьміть шматочок серветки або тканини і протріть взуття з невеликою кількістю лосьйону, щоб повернути його до життя.

8. Спосіб швидко прибрати масну пляму

Використовуйте засіб для миття посуду. Досить нанести невелику кількість і потерти. Є ще способи: присипати дрібною сіллю або нанести невелику кількість крейди і залишити на годину.

9. Спосіб позбутися від плям поту на одязі

Стерти непривабливі плями під пахвами можна лимонним соком або харчовою содою. Потріть плями сумішшю лимонного соку і води. Для стійких плям використовуйте суміш соди і води, яку потрібно залишити на кілька хвилин, а потім обполоснути і почати прання. Ще з успіхом можна використовувати аспірин і перекис водню.

10. Як нейтралізувати запах в кросівках?

Насипте трохи соди в кросівки після тренування, щоб вони ввібрали запах. А потім гарненько її витрусіть. Або покладіть на кілька годин по пакетику зеленого чаю, впорається з запахом він не гірше соди.

11. Як прибрати шерсть з одягу?

На допомогу прийде скотч. Приклейте липку стрічку, проведіть по ній долонею, щоб скотч краще прилягав і клеївся до тканини і різко відірвіть. Ніякі милі, пухнасті домашні тварини більше не зможуть вас налякати своєю вовною на улюбленій чорній футболці або піджаку.

Джерело: http://www.kastory.ru/