Фахівці з Гарварду встановили точний час, коли батькам слід проводити бесіди зі своїми дітьми на тему сексу і відносин.

За словами науковців, період статевого дозрівання або підлітковий період вважається найбільш оптимальним для того, щоб мами і тата змогли донести потрібну для хлопчиків і дівчаток інформацію. Слід зауважити, що в нових проектах взяли участь респонденти у віці 13-17 років. Відзначається, що школярі давали відповіді на питання, що стосуються їх сексуальної активності. Крім того, лікарі проводили опитування серед батьків випробовуваних щодо того, наскільки їхні діти обізнані про секс.

Повідомляється, що тести повторювалися 3, 6 і 12 місяців. Експеримент, реалізований медиками, показав, що більшість моментів, пов'язаних з інтимним життям підлітків, батьки просто пропускають повз увагу. Тобто, мами і тата не стежать і абсолютно не контролюють статеву активність своїх чад. Незважаючи на прагнення дорослих стати наставниками для юнаків і дівчат, теми щодо використання презервативів або інтимного життя, зачіпаються батьками вже після того, як їхні діти стикаються з непередбаченими ситуаціями.

Нерішучість батьків призводить до того, що 40% дівчаток і хлопчиків отримують перший сексуальний досвід задовго до того, як батьки починають говорити про секс.