Після пологів багато жінок забувають про те, що вони жінки у прямому сенсі слова. Прекрасна стать починає думати, що краса - справа десята і вже необов’язково чепуритися і витрачатися на обновки, а про саморозвиток і самореалізацію взагалі не варто згадувати. Невже, народивши дитину, жінка автоматично втрачає право на привабливість, спілкування з друзями і інші радощі повсякденного життя?

Чомусь думка про те, що з народженням малюка жіночі радості закінчуються, щільно засіло в головах сучасних молодих мам. Постійний вплив втоми, недосипання, нервозності, нерозуміння рідних, і на додачу невдоволення своєю фігурою — всі ці фактори геть вбивають в нас справжню жіночність.

Геть негативну енергію!

Зовнішність — дзеркальне відображення нашого внутрішнього світу. Молода мама після народження дитини дуже втомлюється від недостатньої кількості сну, потім — від клопоту по догляду за малюком, потім — від одноманітного життя, потім — від нерозуміння рідних, і так далі, без перерв і вихідних. Немає нічого дивного в тому, що вам деколи хочеться заплакати або й закричати - негативна енергія вимагає виходу. Постарайтеся не допустити ситуації, коли ваш негатив зрикошетить у дитину, в чоловіка, в інших дорогих вам людей.

Найкраще записатися на фітнес, пов’язаний з бойовими мистецтвами (наприклад, тайбо), або можна просто повісити вдома грушу і бити по ній. Стрес зійде, хоча це ще не все вирішення проблеми. Потім потрібно “з головою” головою оцінити ситуацію і зрозуміти: причиною вашого обурення стали реальні проблеми чи вас просто охопила втома. Якщо проблема є, її треба вирішувати. Просте “випускання пару” тут не допоможе.

Не робіть з чоловіка громовідвід!

За статистикою саме після народження дитини відбувається найбільша кількість розлучень. Чоловіки часто йдуть із сім’ї, залишаючи дружину наодинці з дитиною. І в цьому найчастіше винна жінка. Вона геть забуває про те, що поруч з нею — чоловік. Що йому хочеться бачити в коханій жінці сексуальність і жіночність, відчувати її турботу, а не тільки бути використаним як об’єкт для отримання доходу. Часто жінкам здається, що чоловік зобов’язаний вислуховувати і терпіти її істерики, робити вигляд, що йому подобається її немите волосся, покусані нігті і втомлене, набрякле від безсонних ночей обличчя. А насправді чоловіки люблять очима і про це ніколи не варто забувати!

Краса

Залишатися красивою і привабливою жінкою навіть після пологів можна і навіть необхідно. Жінка постійно повинна відчувати свою сексуальність. Тому не соромтеся подобатися своєму чоловікові, та й собі самій. Не бійтеся відстоювати своє право на похід в салон краси або по магазинах. Нехай це буде відбуватися нечасто — головне, щоб такі пориви були. Дивитесь у дзеркало частіше — адже тепер на вас дивиться не тільки чоловік, але і ваш малюк. Не смійте опускатися до розтягнутих майок, потворних халатів і затертих легінсів.

У клітці або на волі?

Ви, звичайно, можете сидіти з дитиною вдома: день за днем, місяць за місяцем, і тішити себе надією, що з часом все зміниться. А можна не страждати зовсім, а навчитися жити цікаво і весело, тільки вже з дитиною. Почніть ходити в гості, на виставки, в магазини, спробуйте отримати посвідчення водія чи додаткову освіту. Кожна мама при бажанні знаходить свої способи жити “на повну”. Не треба нехтувати такими корисними речами, як слінг, рюкзак-кенгуру, коляска та інші зручні сучасні винаходи. Це допоможе вам бути з дитиною більш мобільною.

Більше сексуальності!

І мова йде не про вбрання, манікюр та зачіску. Молода і красива мама в міні-спідниці і мереживних колготках з дитиною і коляскою виглядає скоріше безглуздо, ніж привабливо. Просто не забувайте стежити за фігурою і одягайтеся непомітно, але стильно. Перевагу краще віддати спортивному стилю — такі речі модні і зручні. Тримайте поставу. Саме вона за вас скаже все: «я нещасна і змучена жінка, як же важко мені з дітьми» або «я щаслива жінка, моє життя приносить мені багато задоволення, у мене чарівний малюк!»

І ще, іноді не гріх вдатися до флірту. Це нешкідлива гра, яка додає жінці впевненості в собі. Не забувайте, що ви — жінка, яка вміє привертати увагу, дарувати тепло і позитив, милуватися собою. Якщо не перегинати палицю, такі «вправи» дуже корисні. Зрештою, радіти результатами буде ваш коханий чоловік.