Сон, будильник, холодильник, бутерброд, тролейбус, офіс (завод, школа, вуз, курси китайської — потрібне підкреслити). За такого одноманітного розкладом живе більшість людей в наш час. Дорослі і діти. Напружений ритм робочого тижня, важкі навантаження в школі, небажання домочадців спілкуватися один з одним після вимотуючих буднів — все це створює в родині аж ніяк не здорову обстановку. Сумна картина, чи не правда? А чи багато треба зусиль, щоб тато взяв м’яч і разом зі своїм сином вийшов у двір і там влаштувати справжній чемпіонат серед друзів сина і їх батьків?

Спорт — одна з головних складових здорового життя. Спорт допоможе наростити м’язи, розвинути реакцію, зміцнити здоров’я, а спільні заняття спортом — вірний спосіб налагодити стосунки в родині, зблизитися.

Почавши спілкуватися один з одним під час спортивних ігор і змагань, ви навчитеся знаходити спільну мову і перенесете ці вміння в повсякденність. До того ж підсвідомо хлопчики копіюють поведінку батька, а тато спортивний, сильний і сміливий — відмінний приклад для наслідування маленькому чоловікові.

Але якщо у вашій родині зовсім ще маленька дитина, не поспішайте надягати на пінетки ковзани і пасувати їй важезним баскетбольним м’ячем. Ваш маленький спортсмен ще не готовий до подібного екстриму. Придивіться. Що люблять робити маленькі діти? Вони люблять бігати по квартирі, ганятися за переляканою кішкою і переможно волати при затриманні цього видобутку. Частенько діти розгойдують крісла і стільці, забираються на столи і стрибають звідти. Так дитина пізнає світ, адже рух — один з головних критеріїв ознайомлення з навколишнім середовищем.

Це ні в якому разі не заклик до того, щоб спільно з маленьким шибеником влаштовувати облаву на Барсика і гойдатися на шторах, доводячи бідну маму до серцевого нападу. Для початку можна придбати для свого непосидючого невеликий спортивний куточок.

Канати, турнік, гойдалки будуть набагато цікавішими і безпечнішими для вашого чада, ніж його хаотичні переміщення по квартирі. До того ж так дитину простіше проконтролювати і підстрахувати. Можна придбати для маленького бійця боксерську грушу. Більшість хлопчаків луплять по ній щодня без всяких нагадувань. Ще б, адже це чудова психоемоційна розрядка, яка і дорослим, до речі, не зашкодить.