Олійні фарби для малювання дуже цінуються у живописців, оскільки вони дозволяють максимально передати всю палітру фарб живої природи. З їх допомогою художники досягають вершин майстерності, створюючи різні ефекти і природні переходи між квітами. Які ж олійні фарби найкраще підходять для малювання?

Для початку не варто купувати велику кількість фарб, буде цілком достатнім придбати набір з 10-12 кольорів. Найголовніше, щоб в цьому наборі були сині, червоні, жовті, чорні, білі фарби. Якщо Ви вже вмієте змішувати основні кольори і отримувати з них додаткові, то навіть такого мінімуму вам цілком вистачить, але краще все-таки дещо урізноманітнити, нехай навіть поки свою першу масляну палітру! Щоб зорієнтуватися, який колір в тюбику, подивіться на кольорову смугу етикетки. Доповніть свій набір небесно-блакитною фарбою, охристим відтінком, так званими «квітами землі» - умбра натуральна, сіена натуральна, а також природними відтінками зеленої колірної гами - оливова, травяна зелень та ін.

При покупці фарб обов'язково слід звернути увагу на термін їх придатності, виробника та правила використання - при цьому інформація повинна подаватися українською мовою.Чим більше відомостей про товар зазначено на упаковці, тим вища ймовірність придбання справді якісної і безпечної масляної фарби. При виборі продукції також важливо оцінити її запах - він не повинен бути відштовхуючим або різким, а фарби для дітей взагалі не повинні мати запаху.

Даний вид фарб найкраще купувати в баночках - так їх можна більш економно витрачати, викладаючи на палітру необхідну кількість фарби.

Не варто купувати олійні фарби з отруйно-кислотними кольорами, оскільки при їх виготовленні виробник міг використовувати токсичні пігменти. Крім цього, агресивні відтінки спотворюють естетику картини і роблять її неприродною. Основним показником якісних олійних фарб є однорідність їх фарбувального пігменту. Також хороша фарба легко наноситься на поверхню і легко розподіляється пензлем. Не варто купувати навіть злегка пересохлі фарби - вони будуть залишати на поверхні велику кількість піщинок.