Поки у рівненських школах карантин, а наша малеча нудиться вдома, пропонуємо вам навчити вашу дитину грати в шахи.
(*Плюси очевидні:*)

1) ваша дитина залишиться в тонусі, повернувшись за шкільну парту;

2) час проведений вдома буде витрачений з користю.


Шахи – найдавніша гра, яка підкорила мільйони людей і сьогодні, незважаючи на величезну популярність комп'ютерів і смартфонів, не втрачає своєї актуальності.

Для розвитку розумового потенціалу дитини, шахи так само важливі, як і заняття спортом - для фізичного здоров'я. Якщо в школах чи дитячих центрах вашого міста немає шахового клубу – це зовсім не привід залишати цю гру без уваги. Якщо в сім'ї хоч один з батьків знає правила і вміє грати в шахи, то обов'язково варто навчити цьому і дитину.

Чому важливо вчити грати в шахи ще в дитинстві? На це є багато причин: по-перше, тому що у дітей мозок дуже допитливий, і вони з легкістю освоюють все, що їм цікаво; по-друге, як і тіло, мозок все ще розвивається, і будь-яка нова інформація засвоюється набагато легше; по-третє, гра в шахи розвиває логічне мислення, яке допоможе дитині надалі краще засвоювати шкільний матеріал, правильно структурувати знання і розуміти більш складні предмети.

Гра в шахи неймовірно корисна. Судіть самі, граючи в шахи, ваша дитина навчиться:

1. Приймати власні рішення і відповідати за них (інакше вона програє або втратить чергову важливу фігуру).

2. З усіх варіантів можливих дій дитина вчиться вибирати найбільш вигідне і правильне рішення.

3. Гра в шахи допомагає оживити і розвивати уяву, а також впорядкувати думки і знання.

4. Шахи вчать тайм-менеджменту, адже в класичних шахах гра не може тривати вічно, і у кожного гравця є певний час, на обдумування кожного ходу, як і загалом на гру.

5. Гра вчить приймати екстрені рішення, не впадаючи в паніку – знову-таки, коли час вже закінчується, гравець змушений приймати швидкі рішення без довгих обмірковувань і нести відповідальність за них.

6. Також шахи допомагають позбавитися від сором'язливості і розвинути комунікативні навички, адже почати спілкуватися з різними людьми набагато простіше під час гри, ніж просто так.

7. Шахи розвивають логічне мислення, а також вчать вибудовувати стратегію дій, враховуючи цілий ряд сторонніх чинників, що дуже знадобиться по життю кожній людині.

Про користь шахів можна говорити практично нескінченно, і справді, важко знайти іншу гру, яка пройшовши тисячі років історії, залишалася б такою ж захоплюючою для багатьох поколінь, і при цьому була б хоч на десяту частину настільки ж корисною. Тому замість довгих обговорень, пропонуємо просто сісти пограти зі своєю дитиною в цю чудову гру.