Кабачок, якщо розібратися, універсальний овоч. Дієтологи співають йому хвалу за неймовірну корисність: вітамінів в ньому безліч, очищає кров киснем, шлаки, поклади солі з організму виводить, сприяє повноцінному сну. А ще з нього виходить смачне варення.

Джем з кабачків з додаванням лимона

Приготувати його просто, а смак виходить настільки незвичайним, що рідкісні знавці відразу здогадаються, що перед ними не якась там екзотика, а корінні мешканці наших городів.

Інгредієнти:

Кабачки - 1 кг

Лимон - 1 шт.

Цукор - 1 кг

Вода - 100 г

Рецепт кабачкового варення з лимоном:

У каструлі цукор змішуємо з водою і варимо сироп. Цього часу якраз вистачить, щоб прокрутити в м'ясорубці лимон.

Нарізаємо кабачки та висипаємо їх разом з лимонною м'якоттю в сироп і варити, постійно помішуючи, 45 хвилин. Розливаємо по банках, закриваємо і чекаємо нагоди побалувати домашніх смачненьким.

Кабачкове варення з прянощами

Можна приготувати варення практично за тим же рецептом, але вже з додаванням прянощів.

Інгредієнти:

Кабачки - 1 кг

Цукор - 1 кг

Вода - 1 стакан

Лимон (з цедрою) - 1 шт.

Прянощі (гвоздика, кориця) - за смаком.

Рецепт приготування:

Очищені від шкірки і насіння, нарізані кабачки закинути на пару хвилин в окріп. Дати обтечь на друшляку, а потім помістити в сироп згідно з наступного розрахунку: на кілограм цінного овоча - кілограм цукрового піску і склянку води.

Пропускаємо в м'ясорубку лимон, додаємо до загальної маси, приправивши прянощами по своєму смаку, і варимо, поки не загусне. Варення готове, коли стікає з ложки тонкої безперервної цівкою зразок нитки.

Варення з кабачків з додаванням апельсина

Інгредієнти:

Кабачки - 1 кг

Апельсини - 3 шт.

Цукор - 4 склянки.

Наступні етапи:

Кабачки готуються точно так само, як і в попередньому рецепті. З апельсинів видаляємо кісточки і нарізаємо фрукти на часточки.

Всі разом пересипаємо цукром і залишаємо, поки не дадуть достатню кількість соку (зазвичай потрібно близько 5 годин). Потім доводимо суміш до кипіння, варимо при постійному помішуванні ще 20 хвилин, вогонь при цьому повинен бути середнім.

Знімаємо і знову вичікуємо 5 годин. Процедура повторюється: чекаємо, коли закипить, кип'ятимо чверть години, чекаємо 5 годин. Останній етап: знову доводимо до кипіння, варимо 15 хвилин, розливаємо, закручуємо.



pic

Варення з кабачків з яблуком

Інгредієнти:

Кабачок (середній) - 1 шт.

Яблука - 1 кг

Лимон - 1 шт.

Мед - півсклянки

Рецепт приготування варення з кабачків з яблуками:

Яблука для наших цілей потрібні спілі, солодкі. Зрізаємо шкірку (вона ще знадобиться!), вирізаємо серцевину, тремо на крупну тертку. Подрібнюємо в м'ясорубці шкірку, лимон, мед.

Ті ж дії повторюємо вже з кабачком. Перемішавши, доводимо до закипання і продовжуємо варити, збавивши вогонь, до отримання однорідної консистенції.

Варення з кабачків з додаванням брусниці

Інгредієнти:

Кабачки - 1 кг

Брусниця - 300 г

Цукор - 1,5 кг

Вода - 100 г

Рецепт приготування кабачкового варення з брусницею:

Кабачки чистимо, ріжемо кубиками, брусницю моєму. Готуємо сироп з цукрового піску з водою. Дочекалися, коли закипить - засипаємо овочі і ягоди. Варення готове, коли кубики кабачків стануть прозорими.

Варення з кабачків і ананаса

Інгредієнти:

Кабачки - 1 кг

Ананас - 1 шт.

Лимон - 1 шт.

Цукор - 1 кг

Вода - 100 г

Як приготувати кабачкове варення з ананасом:

Очищені, нарізані кубиками кабачки і шматочки ананаса засипте цукром, нехай дадуть сік. З моменту закипання варіть 5 хвилин, потім ємність треба прибрати з вогню і залишити настоюватися на кілька годин.

Знову варимо (приблизно півгодини), але вже з додаванням лимона, пропущеного через м'ясорубку. Розлити гарячим по банках і закатати.



pic

Варення з кабачків і цитрусів з додаванням морквяного соку

Нам знадобиться:

Кабачки - 1 кг

Цукор - 0,7 кг.

Лимон - 1 шт.

Апельсин - 1 шт.

Сік морквяний - 1 стакан.

Як зварити кабачкове варення:

Пропустивши через м'ясорубку (по черзі) лимон і апельсин, заливаємо морквяним соком, чекаємо, коли закипить.

Нарізані кабачки висипаємо в ємність для варіння, засипаємо цукром, додаємо отриману на першому етапі нашого славного кулінарного шляху суміш і варимо, інтенсивно помішуючи, щоб з'явилося якомога більше соку. Тепер на досить тривалий термін залишаємо суміш, що утворилася в спокої, нехай настоюється, а цукор як раз грунтовно розтане.

Після 15 годин знову ставимо варитися на 7 хв. Знімаємо, відправляємо в холодне місце, нехай вистоюється ще 5-7 годин.

І знову кип'ятимо, вже 30 хв. Все, процедура завершена, залишилося гаряче варення розлити по банках і законсервувати.

Пригощайтеся самі і пригощайте рідних і знайомих!

Джерело: http://supermg.com