Більшість навчальних закладів відмовились від запланованого дозвілля. Деякі батьки впевнені, відпочинок дітям, все-таки, потрібен. А що думають експерти - дізнавалась Анастасія Кучеренко.

Одинадцятирічний Ярослав восени до бабусі не поїде. Адже цьогоріч осінні канікули в їхній школі не заплановані. Рівнянка Алла Сєрова розповідає, не розуміє, саме причину відміни осіннього відпочинку для дітей.

А все через те, щоб зекономити на опаленні додає рівнянка. В свою чергу, у відділі освіти переконують, причина зовсім не в цьому. З теплопостачанням на Рівне нщині все в порядку.

Вирішили не відпочивати восени навчальні заклади Рівного та Гощанського району. Проте, зимові канікули в них триватимуть на тиждень довше. За словами лікарів, відсутність осінніх канікул зовсім не впливає на стан здоров`я учнів.

Втім психолог Іванна Бояківська з цим твердженням не погоджується.

Психологи радять батькам проводити більше часу з дітьми, компенсувати обіцяні канікули якимось іншими цікавими пропозиціями. А повноцінно відпочити та відновити свої сили діти зможуть у зимовий період.