Солодке і випічку люблять майже в кожному будинку, але звичайно жодна жінка не хоче годинами пропадати на кухні біля плити. Щоб не залишати себе і своїх близьких без смачного десерту, господині все частіше шукають прості способи і швидкі рецепти випічки. Одним з таких є рецепт бісквіта в мікрохвильовці. Він досить швидко і легко готується, і при цьому ви отримуєте відмінне бісквітне тісто, яке потім можна змастити або прикрасити чим завгодно. Багато хто не вірить, що в мікрохвильовці може вийти смачна випічка, але якщо ви спробуєте цей рецепт, то обов'язково зміните свою думку.

Інгредієнти:

-борошно -3 ст.л;

-цукор -4 ст.л;

-крохмаль – 1 ст. ложка;

-яйце – 3 шт.;

Для начинки або прикраси будь інгредієнти на ваш смак.

Приготування

Щоб у вас вийшов гарний бісквіт, яйця повинні бути свіжими і охолодженими. Крім того, дуже важливо акуратно відокремити білки від жовтків. Після цього, жовтки потрібно збити разом з цукром так, щоб вийшла пишна маса.

Окремо збиваємо білки в піну. Потім борошно просіваємо через сито, це можна зробити кілька разів, щоб вона була пишніше. Потім борошно з'єднуємо з крохмалем і вводимо в суміш жовтків і цукру. Туди ж вводимо білки, тільки дуже акуратно, і перемішуємо.

Спеціальну форму змастіть маслом, викладіть в неї тісто і поставте в мікрохвильовку на 5 хвилин. Коли час закінчиться, залиште тісто до мікрохвильовці ще на 7 хвилин. Після цього дістаємо бісквіт, викладаємо на тарілку і даємо йому охолонути. Готовий десерт розрізаємо на 2 або 3 частини, залежно від висоти, і прикрашаємо будь-якою начинкою: кремом, джемом, згущеним молоком.