Інгредієнти:

6 шт. яєць

1 ст. цукру

1 ст. борошна

щіпка солі

соняшникова олія

Крем:

500 гр. масла

1 б.згущонки сирої

Масло з згущонкою збивати міксером, щоб маса збільшилася в 2 рази.

Приготування:

1. Форму для випікання застеляємо пергаментним папером, дно змащуємо олією.

2. Просіваємо борошно.

3. Відокремлюємо білки від жовтків. Посуд, в яку вибиваємо яйця повинна бути ідеально чистою і сухою.

4. Жовтки розтираємо з цукром дочиста, цукор повинен повністю розчинитися. Можна використати пудру, тоді розтирати буде простіше.

5. В охолоджені білки додаємо дрібку солі і збиваємо до стану піни, білки не повинні виливатися при перевертанні посуду.

6. Білки додаємо до жовтків, акуратно перемішуючи знизу-вгору.

7. Поступово всипаємо борошно, знову акуратно перемішуємо.

8. Готове тісто відразу ж виливаємо у форму. Ставимо форму в теплу, але не гарячу духовку. І в духовку перші 20 хвилин краще не заглядати, взагалі, чим рідше туди заглядати, тим вище буде бісквіт.

9. Випікаємо при температурі 180° 30-40 хвилин. Перевіряємо готовність, акуратно проткнувши бісквіт посередині сірником або зубочисткою. Якщо бісквіт готовий, вимикаємо духовку, і даємо бісквіту постояти в духовці з відчиненими дверцятами 5-10 хвилин. Виймаємо.

10. Виймати бісквіт з форми краще всього за краї пергаментного паперу, залишені трохи вище країв форми. Не варто перевертати форму і витрушувати бісквіт, від цього навіть добре випечений бісквіт сяде. Даємо бісквіту охолонути, після цього знімаємо пергаментний папір.

11. Розрізаєм бісквітний корж вздовж на 2 частини, використовуючи тонку нитку або волосінь. Можна і ножем, але так виходить рівніше.

12. Змащуємо приготовленим кремом.

13. Для прикраси поверхні торта використали мастику.

Приємного апетиту!