На засіданні Ради оборони області розглядалось єдине питання - безпека виборчого процесу 25 жовтня. Участь у нараді взяли правоохоронці, силовики, військові, рятувальники, керівники районів, департаментів і управлінь ОДА.

«Наше основне завдання – це проведення демократичних, чесних і прозорих місцевих виборів 25 жовтня. Залишилось кілька днів і у зв’язку з цим питання безпеки виборчого процесу – першочергове на сьогодні. Виборча боротьба має бути лише у межах Закону», - зазначив головуючий на Раді оброни області, в.о. голови Рівне нської облдержадміністрації Юрій Приварський.

Посадовець наголосив на незворотності покарання за організацію та участь у фальсифікації під час виборів. «Правоохоронці повинні слідкувати за дотриманням законодавства і оперативно реагувати за порушеннями – незалежно від партійної приналежності чи від високих посад. Дане питання перебуває на особистому контролі в голови облдержадміністрації Віталія Чугуннікова», - наголосив Юрій Приварський.

У свою чергу начальник управління громадської безпеки УМВС України в Рівне нській області Руслан Стрельбецький доповів, що правоохоронні органи до проведення виборів-2015 готові. Наразі на Рівне нщині вже зафіксовано 68 порушень виборчого законодавства, у зв’язку з чим порушено 6 кримінальних проваджень.

«В містах і районах у цілодобовому режимі працюють оперативні штаби УМВС, створені додаткові посилені слідчо-оперативні групи. На виборчих дільницях працюватимуть 1606 працівників міліції. Додатково буде залучено близько тисячі членів громадських формувань», - повідомив Руслан Стрельбецький.

Тим часом співробітники служби ДСНС провели інструктажі з усіма членами виборчих комісій щодо дотримання вимог пожежної і техногенної безпеки та дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Юрій Приварський наголосив на важливості взаємодії усіх причетних служб та ще раз акцентував на незворотності покарання за порушення, адже відповідно до виборчого законодавства окрім штрафів передбачається і кримінальна відповідальність – позбавлення волі.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.