Кожна дитина мріє про свій власний затишному крихітному будиночку, в якому можна грати, відпочивати або ховатися. У дитячих магазинах ігрові будиночки дітлахів приводять у повний захват. І починаються домовленості, благання і сльози: “Купи!” Безперечно, такі будиночки, річ хороша і корисна, але далеко не всім вони по кишені. А малюк просить будинок … Разом з малюком ви можете спорудити схожий на дорослий, але все ж свій будиночок зі звичайної коробки від телевізора, холодильника чи монітора. Чим більше коробка, тим краще.

Як зробити будиночок з картону

1. Дно коробки буде служити дахом. Випряміть чотири “стулки”, якими коробка звичайно закривається, щоб будиночок вийшов вище. Тепер закріпіть їх в такому положенні скотчем. 2. Підлогою в дитячому будиночку буде служити підлога кімнати. 3. Коробку обклейте з усіх сторін кольоровим картоном або залишками шпалер. 4. Акуратно проріжте вхідні двері і віконця, відігніть “віконниці”.



pic

Як прикрасити будиночок з картону

1. Можна взяти старі листівки або картинки з дитячих журналів і обклеїти ними будиночок всередині. Малюкові буде цікаво розглядати стіни, шукати улюблених казкових чи мультяшних героїв. 2. Будиночок можна розфарбувати фарбою, нанести на стіни будь орнамент, намалювати квіточки або тварин. Сміливо довіряйте оформлення власного «маленького» маленького світу вашому чаду. 3. Ви постеліть килимок, повісьте фіранки, поставте стільчик, розставте іграшки … У дитячому ігровому будиночку для польоту фантазії немає меж! Дитячі будиночки втілюють заповітну мрію кожної дитини – зануритися у світ мрій, веселих ігор і секретних розмов з казковими героями. Можете не сумніватися, це спорудження надовго стане улюбленою іграшкою малюка.



pic



pic

Користь будиночка з картону



pic

Дуже важливий сам творчий процес – діти побачать, що зі звичайної коробки можна зробити цілий будиночок. А може, з часом вдасться спорудити і цілий дитяче містечко своїми руками ! Дітки із задоволенням будуть грати в різні рольові ігри, які розвивають уяву і фантазію, формують особистість і вчать поведінці у дорослому світі. Спорудження і оформлення будиночка допоможе проявити мистецькі та творчі нахили дитини, і принесе малюкові багато позитивних емоцій. Дитячий будиночок з коробки допоможе розвинути в малюка поняття будинку і сім’ї.



pic



pic