Зовсім недавно мобільний телефон могли собі дозволити тільки бізнесмени , які постійно перебували в роз’їздах , але повинні були тримати зв’язок з підлеглими. А зараз це засіб зв’язку далеко не розкіш , а навпаки , – необхідність .

Зараз стільниковий телефон нам потрібен більше ніж телевізор або ранкова кава . Вранці ми прокидаємося немає від звичайного будильника , а заводимо будильник на телефоні , тому що знаємо , що він не підведе. Цілий день він може нагадувати нам про справи і пов’язувати нас з іншими людьми. А самі близькі та рідні для нас люди – це наші діти , маленькі чи великі.

Саме тому дбайливі мами і тата , коли допомагають укладати всі необхідні підручники в рюкзак , неодмінно кладуть телефон поряд із зошитами , пеналом , водою і яблуком. А от якщо старшокласник заявиться в школу без мобільного телефону , то його тут же вважатимуть другосортним і однолітки почнуть над ним насміхатися . Бабусі й дідусі кажуть, що малюки скоро будуть в пісочниці грати з відерцем і телефоном. Батьки стверджують , що таку дорогу річ дитині набувають тільки для безпеки. Для того щоб батьки були спокійні й знали , що з їхньою дитиною все гаразд . Напевно, ви погодитеся , що найпростіше дізнатися , де дитина , можна зателефонувавши йому на стільниковий телефон. Крім того , малюк завжди може подзвонити батькам , якщо у нього виникне яке-небудь питання .

Всі чудово знають , що дорогі речі приваблюють не тільки грабіжників , але і шкільних хуліганів. Щоб трохи захистити дитину від цього , варто носити телефон в рюкзаку , не носити його в руках або на видному місці. Крім того , за іграми дитина може просто залишити телефон на парті або лавці .

До того ж батьки купують телефон як засіб зв’язку , а діти дуже часто використовують його як іграшку. Справа навіть не в тому , що діти сумують на уроці і тому грають на телефоні . В основному тих людей , які викачують мобільний контент – це підлітки і маленькі діти.

На свій телефон вони завантажують всілякі заставки і картинки для дисплея , анекдоти і рінгтони , вони навіть не намагаються дізнатися , скільки це коштує. Гроші адже дитині виділяєте ви – батьки , а потім хапаються за голову , коли дізнаєтеся , скільки ваше чадо витратило грошей на телефон.

"За"

Якщо раптом дитині стане погано , він зможе з вами зв’язатися.

Раптом малюка відпустять раніше з уроків , він зможе вам це сказати , щоб ви його раніше забрали зі школи.

Якщо ви будете затримуватися , то зможете зателефонувати дитині , і він не буде хвилюватися , а спокійно почекає вас .

Та й взагалі , у будь-якій ситуації і ви , і він зможете зателефонувати в будь-який час , якщо щось трапитися.

"Проти"

У телефонах є ігри і фотокамери , які відволікають молодше покоління від навчання .

Діти хочуть телефон не тому що він їм реально потрібен , а тому що це стильно , так само як і в наш час це були жуйки і джинси.

Діти змагаються і змагаються , тому той , у кого найдешевший телефон , страждає від насмішок інших дітей.

Існує ризик нападу грабіжників.

Звичайно , з мобільним телефоном дитина завжди на зв’язку , в будь-який момент можна набрати його номер і дізнатися де він , і чи потрібна йому допомога , може бути навіть запобігти неприємні ситуації , але не купуйте малюкові дорогу техніку . Не ризикуйте здоров’ям своїх дітей. Адже багато випадків , коли не просто крадуть телефони , а відбирають і навіть вбивають дітей. Купуйте дешевенький телефон і не дозволяйте малюку хвалитися ім.