Влаштовуючи дитині свято, ми всі хочемо, щоб воно пройшло на вищому рівні та усі залишилися задоволеними. Саме тому завжди потрібно планувати, як розважити малюків. Ми пропонуємо вам 10 веселих та простих конкурсів для вашого дитячого свята.

1. "Прищіпки"

Бере участь будь-яка кількість дітей. Для початку нам потрібно вибрати ведучого, який попросить відвернутися всіх учасників і порахувати до 30, а в цей час чіплятиме прищіпки до предметів домашнього ужитку - до люстри, картин, фіранок, м'яких іграшок, посуду (всього 20-30 штук). Той, кому вдалося зібрати більше всіх прищіпок, отримує приз і стає ведучим.

2. "Листівка"

Спробуйте з дітьми намалювати листівку іменинникові. Стануть в нагоді яскраві фломастери, клей з блискітками, наклейки, олівці. Дайте волю творчості, а тему та побажання іменинникові можна підказати: усміхнене сонечко, синє небо, незвичайні квіти і тваринки. Ці листівки можуть ще багато місяців нагадувати дитині про радісну подію.

3. "Титанік"

Налийте у відро воду (не більше половини). Кожній дитині дайте в руки одноразовий стаканчик. У ролі "Титаніка" теж буде пластиковий стаканчик. Налийте в нього трохи води (він повинен триматися на плаву) і поставте в центр відра. Тепер діти повинні стати в коло і по-черзі підливати в плаваючий стаканчик воду. Той, хто втопив "Титанік", вибуває, а гра продовжується до тих пір, поки не залишиться один учасник. Він і стає капітаном, а вся дитяча компанія відправляється їсти айсберги. Морозиво, звичайно!

4. "Ялинкові бублики"

Вам знадобляться: бублики, кольорові вовняні нитки, ґудзики, великі намистини. З усього цього добра можна зробити ялинкові іграшки, якщо наближається Новий рік, або незвичайну біжутерію.

5. "Повітряний бій"

Надуйте 10 круглих повітряних куль (по 5 штук двох різних кольорів). Створіть дві команди. Розділіть приміщення на 2 рівні частини крейдою, розставте команди один проти одного. Кожній команді роздайте по 5 куль. Задача: поки звучить музика, потрібно перекинути кулі на бік суперника. Це не так просто, адже суперники повертають переможні кулі! Як тільки музика зупиняється, дітлахи завмирають. Ведемо підрахунки. Цей веселий конкурс для дітей проводиться в кілька етапів. Перемагає та команда, на чиєму боці менше куль.

6. "Показ мод"

Дайте волю дитячій уяві. Нехай головний герой свята спробує себе у ролі дизайнера. Діти люблять гарно одягатися, наслідуючи дорослих. Вам потрібно тільки приготувати різноманітні стрічки, папір, хустки, шарфи, скотч, скріпки і безпечні ножиці. Дизайнер наряджає по своєму смаку хлопців та дівчаток (мумії, пірати, квіточка, принцеси, чаклуни, і т. д.) Якщо хлопчаки соромляться брати участь, їх можна зробити членами журі.

7. "Яблучні перегони"

Учасники шикуються в чергу один за одним. На підлозі (на відстані кроку) в лінію розкладаємо яблука (20 штук). Що потрібно зробити? 1-й учасник сідає навприсідки і бере перше яблуко потім робить, не встаючи, маленький стрибок до наступного яблука бере його і так далі, переміщуючись стрибками на пальчиках. Завдання: зібрати якомога більше яблук! Як тільки яблука розсипаються, викладаємо їх знову на підлозі, до завдання приступає наступний учасник. Яблука не можна збирати в одяг. Можна в руки, на коліна, під підборіддя... Весело!

8. "Дискотека"

Вивчіть заздалегідь кілька нескладних танцювальних рухів. Запропонуйте дітям веселу дискотеку! Поки звучить музика, малюки будуть повторювати рухи за вами (рухи повинні бути простими і забавними, часто повторюваними). А наприкінці дискотеки зробіть такий хід: запропонуйте дітям самим показувати рухи під музику, а ви будете тільки повторювати. Ось вже де вони посміються!

9. "Концерт"

Запропонуйте дітям самостійно приготувати концерт! Вірші, пісні, загадки, показ мод, танці, шпагат ... Допоможіть організувати порядок виступів і черговість. Дайте час приготуватися. Нехай кожна дитина проявить себе і свій талант. З тих дітей, які не наважилися показати свій номер, створіть журі.

10. "Оркестр"

Роздайте дітям ложки, кришки від каструль, каструлі, черпак, відра. Придумайте для кожного інструменту свою музичну партію. Ви - диригент! У вас в руках черпак. Під відому мелодію ("Марш Радецького", наприклад) ви створюєте оркестр. Покажіть черпаком на тих, хто відповідає за каструлі, і вони заграють як барабани, на тих, хто тримає кришки, ложками можна відбивати ритм. Міняєте швидкість: спочатку повільно, потім швидше і швидше. У фіналі всі інструменти оркестру звучать одночасно! Це голосно і весело!

Ось такі прості та веселі конкурси. З ними будь-яке дитяче свято стане цікавішим.

pic

pic