27 мійльйонів гривень. Такий рахунок негоди на Рівненщині. Найбільші втрати - у сільському господарстві. На п’яту частину посівів комбайни взагалі не вийдуть. 92 жителі області залишилися без житла і потребують негайної допомоги. І це ще не всі біди села. На Рівненщині катастрофічно зменшується кількість поголів’я свиней та корів. Над тим, як вийти з кризи, - міркували на колегії облдержадміністрації.

Проблем в області не злічити. Сільське господарство котиться в пірву. Свині не вині кажуть чиновники. Просто їх не вирощують. Головні теми колегії в РОДА.

Як наслідок росте ціна на усю сільськогосподарську продукцію. Попри низьку інфляціє в червні подорожчало майже все.

Додала проблем і негода. Сімї без стріхи над головою, фермери без врожаю. Чи не найбільше постраждав Володимирецький район. Його керівництво пояснює район знаходиться у низині і має погану меліоративну систему. Нині просить грошей аби бути готовим до подібного у майбутньому.

Ееменесники ж радять людям страхувати житло. А ще мати всі потрібні документи на своє майно: житло та землю. Адже у випадку стихії держава вимагає підтвердження, права власності.

Підтоплені території, розвалені будинки, знищений врожай. Чиновники знизують плечима погоду не передбачити. Тому завжди варто бути напоготові.

Чиновники обіцяють люди на одинці з лихом не залишаться. Допоможе держава - ропорядженням уряду Рівне нщина на ліквідацію наслідків негоди отримає 20 мільйонів гривень.