Всі знають, як важко часом привчити дитину змалку тримати ручку правильно. Якщо відразу зробити цього не виходить, то неправильна звичка пристає дуже швидко і залишається з людиною на все життя.

І справа навіть не в почерку. Здавалося б дрібниця, але хіба мало яку долю вона може зіграти в житті людини (наприклад, вплинути на його імідж в майбутньому). Принаймні, бачити дорослу людину, коли вона тримає ручку так, ніби у нього не рука, а клішня якась неповоротка, — злегка забавно.

Ми пропонуємо вам невелику, але цікаву пораду, яка допоможе вам у цій справі.

1. Візьміть серветку і розділіть її навпіл. Якщо взяти цілу, вона буде занадто великою для маленької дитячої ручки. Тому використовуємо половину.

2. Потрібно затиснути серветку безіменним пальцем і мізинцем. Подивіться, як це зроблено на фото нижче, і допоможіть дитині зробити так само.



pic

3. Потім попросіть малюка взяти іншими трьома пальцями ручку або олівець. Нагадайте, що серветка при цьому повинна залишатися затиснутою в руці.



pic

4. Дивно, але поки серветка затиснута мізинцем і безіменним пальцем, дитина спокійнісінько тримає ручку або олівець правильно.



pic

Даний метод простий, але реально працює. І якщо раптом ви з дитинства тримаєте ручку неправильно, то ніколи не пізно перевчитися.