Багато батьків замислюються над проблемою шкільних перекусів. Звісно, краще давати дітям з собою їжу, а не гроші, адже існує небезпека, що за гроші дитина купить щось шкідливе чи неякісне. Проте лікарі застерігають, що даючи дітям їжу у школу, батьки повинні пам’ятати: до перекусу школяра існують особливі вимоги. Адже він повинен не просто тамувати голод, а ще й "заряджати мозок", давати енергію і не шкодити організму.

Експерти з правильного харчування разом з педіатрами розробили список того, що буде корисно для шкільного перекусу. Давайте проаналізуємо його разом.

На першому місці для ідеального перекусу школяра - сухофрукти і горіхи, адже вони не лише допомагають втамувати голод, а й поліпшують мозкову активність. Для дитини буде достатньо всього 50-70 грамів ізюму, інжиру, фундука, мигдалю або волоського горіха. Сухофрукти необхідно попередньо помити і помістити в ємність з кришкою.

Не менш корисними є фрукти, бажано сезонні. Найкраще в якості перекусу підійдуть банани, яблука, груші.

Також можна давати дітям до школи домашню випічку, краще, якщо це будуть крекери або печиво із цільного зерна. Адже складні вуглеводи не тільки втамують голод надовго, але і дадуть дитині необхідну енергію, при цьому позбавлять від важкості у шлунку.

Також добре підійде випічка з фруктами.

Важливо знати, що не бажано давати дитині в школу. Лікарі, зокрема не рекомендують давати дітям бутерброди з ковбасою та майонезом, адже такий бутерброд може зіпсуватися і зашкодити Вашій дитині.

Також не бажано давати цукерки та інші солодощі – у великих кількостях на голодний шлунок вони можуть викликати розлади шлунку та дратівливість дитини.

Не давайте дітям до школи сиркові десерти та йогурти, адже вони вимагають особливих умов зберігання і можуть зіпсуватися в теплому ранці.

Ні в якому разі не дозволяйте дітям їсти сухарики та чіпси, адже вони дуже шкідливі для здоров'я. Не менш шкідливими є магазинна випічка та бісквіти з кремом, що швидко псуються і до того, містять велику кількість трансжирів.

Насамкінець, кілька порад для батьків:

Дитина обов'язково повинна повноцінно снідати вдома. В іншому випадку вже після першого уроку вона стане голодною. Перекус повинен бути не раніше, ніж після другого уроку, в такому випадку не буде занадто великої перерви між сніданком і обідом.

У школі дитина має обов'язково пити, і якщо в класі не передбачено кулер, необхідно давати дитині невелику пляшечку з водою, але неприпустимими в цьому випадку є газовані напої, що містять велику кількість цукру.