Інколи з настроєм відбувається щось незрозуміле: сидиш на дивані — і нічого Тобі не хочеться, нічого не цікаво, і немає жодної ідеї, чим зайнятися. Та я маю для Тебе купу підказок, які допоможуть побороти нудьгу й апатію!

Влаштуй особливу прогулянку Не може бути, що Ти не знаєш, що цікавого можна зробити просто зараз! Пригадай — Тобі ж точно колись хотілося відвідати якесь нове місце чи прогулятися незвичним маршрутом. Саме час зробити це зараз – якраз тоді, коли нудно!

Поклич найкращого друга — і гайда гуляти рідним містом так, ніби приїхали сюди вперше. А для цього пограйте у гру: уявіть себе іноземними туристами! Щоб досягти якнайбільшої схожості, захопіть із собою сендвічі й фотоапарат, а спілкуйтеся тільки англійською мовою! Гострі відчуття гарантовані ;)



pic

Погана погода? Випробуй нову комп'ютерну гру Обери щось таке, у що Тобі ще жодного разу не доводилося грати: адже наша сьогоднішня мета — це спробувати щось небуденне! Якщо Тобі завжди подобалися гонки — пошукай логічні ігри; якщо звик до стрілялок — перевір свої сили у стратегії!



pic

Знайди натхнення Я точно знаю: є речі, які піднімають Тобі настрій і спонукають до дій! Життєствердний фільм чи захоплива книга пробудять у Тобі бажання бути схожим на їхніх головних героїв, іти до своєї мрії і цінувати кожну приємну мить. Знайди щось, що надихне Тебе і мотивує відкривати, винаходити і творити!



pic

Що робити, коли нудно? Читай цікаві книжки

Зроби щось своїми руками Виготов листівку до свята, змайструй годівничку чи прикрась кімнату щойно намальованою акварельною картинкою. Або приготуй оригінальну вечерю і здивуй своїх домашніх! Розвій нудьгу працею, яка приносить видимий результат. Увімкни гарну музику й насолоджуйся творчістю!



pic

«Усі ці поради банальні! Я нічого не хочу робити, розумієте? Ні-чо-го» Розумію Тебе, друже. У мене теж таке буває. І якщо Тебе не надихає нічого зі списку, який я запропонував — добре, просто лінуйся! Ні-ні, я серйозно: не роби анічогісінько.

Чекай, але ж Ти сидиш в інтернеті! Чи бездумно дивишся серіал, який не зачіпає жодної емоції. Чи перекладаєш речі з місця на місце. Ти не слухаєш мене! Просто сядь і нічого не роби. Або ляж — і теж нічого не роби. Якомога довше!

Ну як? Лінуватися просто нестерпно? Тобі вже захотілося щось зробити? І, можливо, Ти навіть знаєш, що саме? Отож-бо й воно!



pic

І на майбутнє: складай список приємних планів Заведи блокнот, куди Ти їх записуватимеш, і завжди носи його з собою. Інколи їдеш у тролейбусі або сидиш на уроці — і раптом приходить осяяння: «Треба піти з подругою у те нове кафе! Треба влаштувати пікнік на природі! Треба прочитати книгу, яку так захоплено рекомендував однокласник! Треба приготувати на сніданок прикольну яєчню!».

Усі ці ідеї — просто прекрасні, бо роблять Твоє життя насиченим і яскравим. Але деякі з них Ти ризикуєш забути, якщо не запишеш. А потім, коли раптом Тебе ні з того ні з сього подолає страшенна нудьга, цей список стане справжнім порятунком! Він підкаже Тобі, що робити, коли стало нудно. Ти просто відкриєш його і подумаєш: «Ого. Скільки ще чудесних пунктів не виконано! Точно — можна ж зараз зробити і це, і це...». До Тебе повернеться запал і бадьорий настрій, а нудьга непомітно зникне ;)



pic