Зібрати дитину до школи - турбота батьків, а не школярів. І якщо з зошитами розібратися легко, то вибір шкільної форми та взуття потребує особливої уваги. Адже учням доведеться проводити по 4-6 уроків на день, тому вона повинна бути зручною і комфортною.

Дитячі туфлі

На що звертати увагу при виборі? Шкільні туфлі, як і інше взуття, повинне відповідати багатьом вимогам:

-Натуральний матеріал виготовлення, щоб ніжки не потіли.

-Вільний носок, щоб не сковував пальчики.

-Еластична підошва, що не обмежує руху на перервах.

-Зручні застібки, щоб дитина сама могла знімати і взувати туфлі.

-Купуючи шкільні туфлі для хлопчиків і дівчаток, намагайтеся підбирати максимально зручні варіанти. Якщо є можливість - нехай у дитячому гардеробі буде дві пари для походу на уроки. Це дозволить туфлям нормально просохнути до наступного взування, щоб носіння взуття викликало лише приємні відчуття. Адже від особистого комфорту залежить і успіх у навчанні.

Шкільна форма

На що слід звернути увагу при виборі шкільної форми. При виборі шкільного одягу батьки повинні приділити увагу безлічі значущих критеріїв. Серед них якість пошиття і використаних матеріалів, зручність в шкарпетці, безпека для дітей, довговічність, міцність і практичність одягу. Для дитини, і особливо для підлітка, який вчиться старших класів, велике значення має також зовнішній вигляд костюма або сарафана. Одяг неодмінно повинна подобатися хлопцям, дивлячись на себе в дзеркало, вони не повинні відчувати розчарування. Психологи стверджують, що цей момент дуже важливий для формування правильної самооцінки у дітей шкільного віку.

Сучасний шкільний одяг - поєднання строгої класики та індивідуальності

Сучасні виробники не схильні до авангардистських тенденціям - в основній своїй масі вони дотримуються класичної моди. Більшість шкільних директорів висувають до обов'язкової шкільної формі саме такі вимоги - простота крою, відсутність відволікаючих увагу деталей. Але якщо в минулі часи найсуворіша шкільна дисципліна вимагала повного однаковості одягу і її граничної строгості, то в наші дні невеликі відміності, здатні підкреслити індивідуальність дитини, цілком припустимі. В основному це стосується вибору елементів костюма.

Так, хлопчики, крім традиційних класичних брюк і сорочок і піджаків можуть доповнити форму стильними жилетами, а в холодну пору року - теплими в'язаними джемперами неяскравих кольорів.

Дівчатка потребують ще більшій різноманітності, адже природа наділила їх прагненням бути завжди привабливими, і це бажання ні в якому разі не можна приглушати в дитячому та підлітковому віці, змушуючи дівчаток бути «сірими мишками», пригнічуючи їх індивідуальність, відчуття стилю, творчі задатки.

В особистому гардеробі учениці повинно знайтися місце для ошатного блузки, жакета, сарафана, елегантного брючного костюма, капрі і декількох спідниць різних фасонів. Такі елементи одягу можна компонувати між собою і надягати в різних поєднаннях, таким чином, кожен раз створюючи новий наряд і виключаючи смутну одноманітність, яке в складному підлітковому віці здатне викликати розчарування не тільки в навчанні, але й у власних достоїнствах.